Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Kim Hooijmans, 33 jaar en met trots een Utrechtse ‘local’. Nou ja, import local eigenlijk. Mijn roots liggen in het net zo fijne Brabant. Wie ik ben? Het zou zo maar eens kunnen dat je me langs de Utrechtse grachten of het bos Amelisweerd voorbij hebt zien rennen. Dat is namelijk mijn passie. En het leuke is dat ik met mijn kleine personal training bedrijfje ‘Boost’ (www.boostpersonaltraining.nl) mijn liefde voor sporten en gezond leven mag doorgeven aan anderen!

Waarom Utrecht? Als tiener was mijn grootste missie overal te zijn behalve in Nederland. Ik ging als exchange student naar de Verenigde Staten en greep na mijn studie in Utrecht de mogelijkheid aan om voorgoed mijn koffers te pakken en mijn toenmalige, surfende vriendje te volgen naar Australië (ik had zo in het TV programma Grenzeloos Verliefd gekund;) Maar hoe paradijselijk ook, ik miste mijn familie en vrienden, en ok, ik miste Utrecht! Na 5 jaar ben ik teruggekeerd en woon ik al weer een jaar in het mooie Rijnsweerd, geen greintje spijt!

Boost Kim Hooijmans Favorieten explore utrecht 2

Mijn favoriete plekjes? Ik ben een grote fan van Utrecht Oost en alle bijzonder leuke winkels en cafés aan de Burgemeester Reiger en Nachtegaalstraat.

Welke je echt niet kunt missen:

1) Cerveceria Boulevard – Burgermeester Reigerstraat 45 – Ik beken eerlijk dat ik ook hier vaak te vinden ben. De Sangria is verrukkelijk, de tapas authentiek en uiteraard heerlijk. Daarnaast zorgen de twee eigenaren (broertjes) ervoor dat je je altijd welkom voelt in hun cerveceria!

2) Basta CosiJan van Scorelstraat 28 – Verreweg de lekkerste houtoven pizza in Utrecht, vind ik dan hè! Bestel vooral de pizza Tartufo met truffelmascarpone & parmaham.

Bastacosi Explore Utrecht 3

3) Peek & van BeurdenNachtegaalstraat 56 – Wanneer ik niet in de stad eet, vind ik het heerlijk om uitgebreid voor vrienden te koken. Een bezoek aan Peek & van Beurden kan dan niet ontbreken. ALLES is er lekker, ik ga meestal voor het wekelijks samengestelde kaasplankje en de verse foccacia. Edwin, de eigenaar vertelt je graag alles over zijn mooie producten

4) Lab.IndustrieBurgemeester Reigerstraat 63 – De minimalistische stijl van de woonaccessoires van Lab paste precies in mijn nieuwe huisje. Ik blijf ook iedere week naar binnen gluren om te zien of er weer nieuwe items binnen zijn. Daarnaast kun je de ontwerpers en architecten ook inhuren voor interieuradvies.

5) Kanoën en pannenkoeken eten bij Theehuis Rhijnauwen – Bewaar deze voor wanneer het lentezonnetje weer wat tevoorschijn is gekomen. Maar wat ik het aller leukste vind om in Utrecht te doen is een Kano huren bij de KrommeRijn (www.rijnstroom.nl) op een zonnige lentedag en het riviertje af te varen. Stop onderweg om verse kersen te eten of peddel door naar Theehuis Rhijnauwen voor echte Hollandse pannenkoeken. En geloof me de zoete geur komt je al van verre tegemoet, genieten! Theehuis RijnauwenRhijnauwenselaan 16.

Amelisweerd Explore Utrecht 2

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!