Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Naast de horeca staat ook de retail onder enorme druk. De ketens in de stad en de Bijenkorf hebben de deuren gesloten. In Hoog Catharijne is het angstvallig stil. Helaas is het voor de kleine ondernemers niet mogelijk om de deuren te sluiten. Veel ondernemers proberen nog te verkopen en hebben besloten om zelf aan huis te gaan bezorgen, afhalen volgens afspraak of hebben een actie met cadeaukaarten. Help jij deze ondernemers door iets leuks voor jezelf of voor thuis te kopen? Bij deze vier Utrechtse concept stores kun je nu en straks terecht voor iets moois.

4 Utrechtse Concept Stores met thuis service

Rood en Bloem bezorgd planten aan huis

Aan de Springweg vind je deze fijne stadstuinwinkel: Rood & Bloem. In de winkel vind je een hoop bijzondere kamerplanten, waaronder de Begonia masoniana  of  de Lova. Maar Rood & Bloem heeft veel meer, zoals leuke mini cactussen voor op je bureau en natuurlijk de populaire pannenkoekenplant. En een hoop hangplanten. In de winkel kun je ook terecht voor woonaccessoires. Grote plantenpotten in verschillende modellen en kleuren. Een hoop leuke hebbedingetjes om te geven.

Rood & Bloem doet ook aan thuisbezorgd, dus wil jij mooie planten aan huis laten bezorgen kijk dan snel op het Instagram account. Ook cadeaus kun je laten bezorgen. Tijd voor groen in huis? Maak het jezelf niet alleen gezellig, maar ook makkelijk.

Adres Rood & Bloem Utrecht
Springweg 14
3511 VP Utrecht

Bord & Meer voor fijne items in huis

Bij Bord & Meer is het allemaal begonnen met bordhangers en sierborden. Maar inmiddels vind je in de winkel en de webshop veel meer leuks om je huis mee te versieren. Alles in de winkel is met zorg uitgekozen door Serin, de winkeleigenaresse. Om Utrecht-makers te ondersteunen verkoopt zo ook mooie Utrechtse merken in haar winkel. Zoals de mooie kaarsen van Brandt kaarsen gemaakt van sojawas. En de zepen van werfzeep in allerlei kleuren en geuren.

Maar in de winkel vind je ook vintage items om je huis op te leuken. En veel meer leuks om te knutselen met de kids. De naam van de winkel zegt het eigenlijk al: Bord & Meer en heel veel meer in dit geval. Neem vooral een kijkje in de webshop. In deze tijden doet de eigenaresse aan bezorging aan huis, maar je bestelling kan ook nog op de post.

Adres Bord & Meer
Amsterdamsestraatweg 275
3551 CE Utrecht

Vollers386 winkel bomvol leuks

De concept store voor fashion en lifestyle is gevestigd aan de Oudegracht. De winkel is gevuld met leuke items met een goed verhaal of een duurzaam productieproces. De collectie is divers: van leuke items voor je huis, handgemaakte sieraden, stijlvolle laarzen naar duurzame kleding merken. Het word je zeer moeilijk gemaakt want de collectie is niet alleen heel divers maar dus ook nog eens ontzettend leuk. De lieve eigenaresse van Vollers386 helpt je graag op weg maar in deze tijden kun je ook een cadeaukaart kopen. Steun je de winkel en kun je later je slag gaan en wat leuks kopen. Je krijgt ook nogeens wat extra bij elke cadeaukaart: 10% op het uitgegeven bedrag. Voor iedereen een win-win situatie toch.

Adres: Vollers386
Oudegracht 386
info@vollers386.nl

Soulstores voor mooie producten met een verhaal

Soul Stores is het online en offline platform voor iedereen die bewuster wil kopen en verkopen. Via het online magazine Soulstores.com en de fysieke giftshop in Utrecht verbindt Soulstores purpose gedreven winkels, merken en makers met consumenten die een verschil willen maken. Hoe mooi is het om in deze tijd een nieuw geluid te laten horen? Kopen bij kleine makers die met passie producten ontwikkelen om de wereld mooier te maken. 

In de Soul Stores giftshop in Utrecht vind je een zorgvuldige selectie van productie die duurzaam zijn geproduceerd, met de hand zijn gemaakt of lokaal zijn geproduceerd.

De giftshop, gevestigd aan Oudenoord 330,  is open op afspraak. Stuur een DM naar Talita als je langs wilt komen via @soulstores of via Instagram een bestelling wilt plaatsen. 

Adres Soulstores
Oudenoord 330
3513 EX Utrecht

Meer tips voor thuis? Deze winkels vind je vast ook leuk