Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Wat te doen in Utrecht in Oktober | Nacht vd Wijn |

Wat te doen in Utrecht in Oktober –  8x uittips!

Deel bericht:

De UITagenda liep in september over van leuke activiteiten, evenementen, uitjes en andere tips. Oktober is wat rustiger, maar ook voor deze maand heb ik de leukste tips uitgekozen. Dus je hoeft je zeker niet te vervelen, want ook in oktober valt er genoeg te beleven in Utrecht. Dus laten we beginnen met de 8 leuke ‘wat te doen in Utrecht in oktober’ tips. 

Verwacht culinaire tips, spannende activiteiten in het donker en de nieuwste voorstellingen. En voor meer uittips, check je natuurlijk de EUagenda!

Wat te doen in Utrecht in Oktober - doordeweeks en het weekend!

Wat te doen in Utrecht in Oktober | 100 chefs

Zondag 1 okt - 100 Chefs door Gault&Millau

100 chefs, betekent 300 signatuurgerechten in amuséformaat om te proeven. En 25 wijnhuizen zorgen voor de passende wijnen tijdens dit grootse evenement. Dit is een grote culinaire beleving voor alle Utrechtse foodies! 100 Chefs wordt georganiseerd door Gault&Millau, dé restaurantgids voor de Nederlandse gastronomie, in samenwerking met Gall & Gall en Miele.

Wat te doen in Utrecht in Oktober | Nacht vd Wijn |

27 en 28 oktober - De Nacht van de Wijn

Oktober staat ook in het teken van WIJN! De Nacht van de Wijn is weer terug, maar op een andere locatie. De Werkspoorkathedraal huist dit jaar het grote wijn- en dansfestijn. Twee dagen vloeit hier rijkelijk de wijn van diverse wijnhuizen. Maar er valt veel meer te beleven! Naast drinken, kan je ook dansen tijdens De Nacht van de Wijn. Ga jij ontmoeten, proeven, dansen en sjansen tot de nacht.

Beeld door: LiekeVermeulen

Wat te doen in Utrecht in Oktober

21 oktober - Cocktail Night

Deze is voor alle cocktail liefhebbers… De Kwekerij Utrecht heeft iets nieuws: cocktails night!  Verstopt tussen hoge gebouwen vind je deze chille horeca plek. Met uitzicht op de vijver drink je cocktails. Deze avond betaal je 15 eurrie voor twee cocktails en een barbite. Wil je daarna nog meer cocktails, dan zijn deze natuurlijk los te bestellen. Een plekje reserveer je via de website. Cheers!

Beleef Utrecht in het donker

Festival VONK

13 t/m 22 oktober 2023 - Festival Vonk

Ga jij naar de tweede editie van VONK Festival? VONK is hét lichtkunstfestival van Utrecht Just so you know! En zal dit jaar plaatsvinden op Fort de Batterijen, in Nieuwegein. Tijdens het festival kan jij een bijzondere en interactieve lichtkunstroute volgen. Laat je verrassen door interactieve kunstinstallaties, performance art, lichtprojecties en meer.

Herfstuitjes met kinderen in Utrecht | Nijntje Museum

28 oktober - Museumnacht Kids

Ja, ook voor de kids is er veel leuks. Bijvoorbeeld een nieuwe editie van Museumnacht Kids! Tijdens Museumnacht kunnen ouders en kinderen in het donker Utrechtse musea en culturele instellingen ontdekken? Hoe leuk is het om na sluitingstijd toch een museum te beleven? Locaties organiseren speciale activiteiten voor de openstelling, zoals speurtochten, workshops, leerzame rondleidingen en nog veel meer. 

Meer tips voor uitjes met kinderen in Utrecht? Lees dan vooral ook de blog ‘Herfstuitjes met kinderen in Utrecht‘ voor tips om er op uit te gaan met het gezin.

Onder de schemerlamp

21 oktober - Griezelen bij TRALALA

Halloween vieren we toch niet in Nederland? Nou, sinds enkele jaren toch echt wel. En waarom niet, het is super leuk. Okay, alleen als je tegen griezelen kan dan… Als jij het durft, loop dan op 21 oktober door de poorten van Tuinhotel Tralala. Maar verwacht geen blije kabouters, mooie vlinders en vriendelijk personeel. Die maken allemaal plaats voor griezels, engerds, spoken, gnomen en dieren van de nacht. 

Beleef een spannend weekend met een griezelig leuk en lekker programma. Zal toch verklappen wat je kunt verwachten: een borrel, diner, een spookachtige wandeling inclusief live-performances op eigen risico. De avond wordt afgesloten rond een knisperend kampvuur met marshmallows. En je bent vrij om te blijven voor de horrorfilm met popcorn. Maar je hoeft niet naar huis, je kunt ook blijven slapen. De volgende ochtend heb je ook nog een griezelig lekker ontbijt! 

Dagticket v.a. €45 (inclusief programma & diner)

Weekend ticket v.a. €99,- (inclusief programma, diner, overnachting en ontbijt) Meteen meer info, mail dan naar info@tuinhoteltralala.nl.

Te zien in Utrechtse theaters

Sea of Silence - fotografie Bas de Brouwer -6

27 en 28 oktober - Theater Utrecht Sea of Silence

De voorstelling ‘Sea of Life’ komt weer naar Utrecht. Ik heb de voorstelling gezien in Amsterdam en was zeer onder de indruk. De acteurs sleepten ons mee van de ene naar de andere emotie. Stilzitten? Ja, dat doe je wel op het puntje van je stoel.  

De regisseur Floor Houwink ten Cate en schrijver Esther Duysker zetten op het podium dat wat normaal gesproken als een privékwestie wordt beschouwd. Tijdens de voorstelling ben jij getuige van wat er zich, achter gesloten deuren, zich afspeelt, bij een gezin. Sea of Silence is een pijnlijk liefdesverhaal over het verlies van autonomie en het heroveren ervan.

Het nUT - Holiday Show

Begint vanaf 27 oktober t/m - De Holidayshow

Dit zal waarschijnlijk heel bekend klinken, als je van een bepaald bouwjaar bent 😉 ; “Het is zaterdagavond 3 februari 1990 en een kleine Greg Nottrot schuift voor de televisie.” Natte haartjes, pyjama, bakje chips. Van 20:15 tot 21:51 staat de avond in het teken van glitter en glamour, van André Hazes in een glimmend paars pak en bovenal van heel veel prijzen. Met een oogverblindende glimlach opent de held van De Holidayshow de avond: hierrr is Frank Masmeijer!”

Het is in oktober weer tijd voor de najaarsshow van Het NUT! En ik, zoals alle voorgaande jaren, ben er natuurlijk weer bij. Jij ook? Het diner zal worden verzorgd door SamSam Kookt en is vegetarisch.

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram