Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Suppen op de grachten, een unieke ervaring!

Deel bericht:

Wil je Utrecht eens van een andere kant ontdekken en ook nog flink sportief bezig zijn? Waag jezelf dan op een SUP board! Wij mochten een middagje mee met Yvonne van SUP school Domstad. En we kunnen je vertellen… we hadden een middag dikke pret!

Knikkende knietjes
Bij Stand Up Paddling, afgekort SUP of suppen genoemd, sta je op een breed surfboard en ga je vooruit met een lange peddel. Overgewaaid vanuit Hawaï wordt deze sport nu ook in Nederland steeds populairder. En dat snappen we, want wát is het leuk! Op de steiger van de Oosterkade leren we de basistechnieken, krijgen we veiligheidsinstructies en stappen we met knikkende knietjes voor het eerst het board op. Nadat we de eerste meters hebben overleefd en we veilig (en droog!) de singel over zijn gestoken, krijgen we instructies hoe we het beste kunnen staan. Heel voorzichtig, want een plons in het (vieze) grachtenwater is immers zo gemaakt! 😉

Sightseeing Utrecht
Vanaf de Stadsbuitengracht bij de Tolsteegsingel neemt Yvonne ons mee de Nieuwegracht op. En gaan we via Paushuize de Kromme Nieuwegracht op. Dit is een supermooi stuk waar we af en toe moeten bukken voor de lage bruggetjes. Vanaf de Kromme Nieuwegracht gaan we via de Drift de Plompetorengracht op en komen we uit op de Wittevrouwensingel.

Als een ware kermisattractie (we worden veelvuldig op de foto gezet red.) peddelen we voort op het water. Na een heerlijke picknickpauze bij het Griftpark, gaan we langs de Stadschouwburg, via de Maliesingel en Sterrenwacht Sonnenborgh weer terug naar de Oosterkade. Moe maar heel voldaan en met een flinke opkomende spierpijn, ploffen we neer bij Broei om nog even na te kletsen van deze bijzondere middag op het water!

Ook proberen?
Wil je Utrecht eens van een andere kant bekijken, wil je de juiste peddeltechniek leren óf wil je gewoon eens ervaren hoe het is om te suppen? Neem dan zeker een les bij Yvonne van SUP school Domstad. Of doe deze zomer mee aan een van haar clinics bij Molen de Ster. Gegarandeerd een leuke en unieke ervaring op het water! Je bent heerlijk ontspannen bezig, komt op de mooiste plekjes van Utrecht en hebt ook nog eens een full body workout.

SUP_Susanne-Sterkenburg-12

Oosterkade steiger | Website | Facebook
Lessen: tijden op aanvraag
Clinics Molen de Ster: 4 juni 2016

Foto’s: Cate Misczuk en Susanne Sterkenburg

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!

Explore Utrecht Map offline bekijken? Download de Explore Utrecht app!

Utrecht_english_strip

Mede mogelijk gemaakt in samenwerking met

Favoroute_Logo_600px

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram