Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Restaurant DeZusters in Maarssen - Header

Restaurant DeZusters in Maarssen

Deel bericht:

Een bezoek aan restaurant DeZusters is meer dan alleen uit eten gaan, het is een culinaire en culturele beleving op de prachtige Buitenplaats Doornburgh in Maarssen. Restaurant DeZuster is geïnspireerd door het rustgevend en zelfvoorzienend leven in een klooster. Dit wordt gecombineerd met uitdagende kunsttentoonstellingen, muziekvoorstellingen en architectuur op Buitenplaats Doornburgh.

Dit artikel is een samenwerking met restaurant DeZusters

Restaurant DeZusters in Maarssen is een culinaire beleving!

Restaurant DeZusters en Buitenplaats Doornburgh

Ik kom al een tijdje bij Buitenplaats Doornburgh en DeZusters over de vloer, ben dus een beetje kind aan huis. Je kunt op deze geweldige plek ontspannen, genieten van kunst en een culinaire ontdekkingstocht. 

De prachtige tuin is de perfecte plek voor een heerlijke lunch in het weekend. Ik combineer mijn bezoek aan DeZusters vaak met een ontspannen fietstocht naar Maarssen of een rustige wandeling langs de schilderachtige Vecht na een uitgebreide lunch. 

Als je niet wilt rijden, is er ook een handige busverbinding met U-OV die bijna voor de deur van Buitenplaats Doornburgh in Maarssen stopt. Je kunt dan genieten van alle heerlijke bijpassende wijnen die in het restaurant worden geschonken. 

Restaurant DeZusters in Maarssen

De chefs hebben zich laten inspireren door de zelfvoorzienendheid van de voormalige bewoners. Het concept: van tuin tot tafel betekent dat er eigen geteelde groenten uit het seizoen vanuit de moestuin worden verwerkt in gerechten. En zo dus op je bord, aan tafel belanden. Puurder kun je het niet krijgen!

Maar dat is niet alles want veel oogst vanuit de moestuinen op de buitenplaats en langs De Vecht wordt ingemaakt in potten. De potten kun je bewonderen in de keuken. De ingemaakte groenten staan te wachten totdat ze een rol kunnen spelen in een van de dynamische gerechten die de chefs bedenken. Ook vind je de kippen en koeien van DeZusters op het terrein van het restaurant. 

Het sobere klooster is de perfecte plek voor een verfijnde en gezellige culinaire reis, want afleiding heb je hier niet. Hier proef je met al je zintuigen en dat is maximaal genieten.

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
om en rond Utrecht

Wat te doen bij Buitenplaats Doornburgh?

Buitenplaatsen langs De Vecht waren vroeger vakantieoorden voor rijke Amsterdammers, maar tegenwoordig hebben ze vaak een andere bestemming. Buitenplaats Doornburgh, gelegen aan De Vecht, is een bijzondere plek waar geschiedenis, kunst en wetenschap samenkomen. 

Op Doornburgh valt genoeg te doen om er een volledig uitje van te maken. Je kunt je inschrijven voor een rondleiding van de villa en het voormalige klooster. Je hoort bijvoorbeeld alles van het klooster dat gebouwd is in de stijl van de Bossche School, in de jaren 60. De enthousiaste gidsen vertellen je graag over hoe de nonnen destijds hebben geleefd en veel meer. Wil je liever alleen de buitenplaats ontdekken, dan kun je in het klooster een map ophalen. Bij mooi weer worden er in de tuin (klassieke) muziekvoorstellingen gecombineerd met een moestuin lunch.

Buitenplaats Doornburgh heeft ook inspirerende en bijzondere tentoonstellingen. De recente tentoonstelling: EXODUS is een samenwerking met het Bijbels Museum in Amsterdam. Deze groepstentoonstelling brengt werken van diverse kunstenaars samen in de halen en kamers van het klooster. Met als doel te laten zien welke belangrijke bijdrage kunst kan leveren aan een samenleving in tijden van spanning en verandering.

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram