Explore UtrechtOnze Utrecht, Jouw avontuur

WT Utrecht - Urban Cafe & Kitchen Explore Utrecht 9

WT Utrecht Urban Cafe & Kitchen | Rotsoord

Deel bericht:

Dineren op hoog niveau 

Dineren met een prachtig uitzicht over Utrecht? Dat doe je bij WT Urban Cafe & Kitchen, gevestigd in de watertoren op Rotsoord. Deze nieuwe parel wordt gerund door een dream-team, twee mannen die hun carrière zijn begonnen bij restaurant, ‘Podium onder de Dom’ – volgens velen het beste restaurant van Utrecht. De twee zijn nu klaar voor een nieuw avontuur bij WT Utrecht: Urban Cafe & Kitchen.

Presentatie op culinair festival Uitgekookt

Het restaurant gaf tijdens culinair festival Uitgekookt een voorproefje van het menu. Dat konden wij natuurlijk niet missen, dus door wind en regen fietsten wij richting het Janskerkhof om de gerechten van chefkok, Joost Bergsteijn, te proeven. Op de kaart stonden twee gerechten: ceviche van coquilles met avocado en mango en kalfswang met kookte zilverui, aardappelmousseline en gepofte boekweit. De kalfswang was heerlijk op smaak en verrassend door de gepofte boekwiet. De ceviche van coquilles was een hemels gerecht, prachtig gepresenteerd op een schelp. Met pijn in mijn hart had ik een hapje afgestaan aan mede-blogger Lisa, die ontzettend van haar ene hap heeft genoten. Wat chefkok Joost Bergsteijn betreft ‘the boy got some serious skills’! Dus mensen dat belooft wat.

Urban Café & Kitchen

Beneden is het café gevestigd met een terras aan de Vaartse Rijn. Het café heeft een kleine kaart, genoeg om lekker te kunnen borrelen terwijl je geniet van de passeerde boten. De perfecte locatie voor een vrimibo en om het weekend in stijl in te luiden. Je kunt ook met de sloep aanmeren voor een hapje. Wat een luxe!

Bovenin vind je het restaurant. Op de bovenste verdieping heb je een prachtig uitzicht over Utrecht. Dit geeft vast en zeker een extra beleving aan een avondje dineren bij WT Utrecht. Een verdieping lager word je helaas niet verwend met de skyline van Utrecht vanwege de kleine ramen. Wel heb je zicht op de keuken waar de crew druk aan de slag is met het creëren van mooie gerechten. Ook leuk toch?! Restaurant WT gaat voor een Franse keuken: dit betekent gerechten die rijk zijn van smaak vergezeld door bijpassende mooie wijnen. Om het spannend te houden wordt de kaart om de paar maanden vernieuwd. Zo nu en dan zullen ook gerechten worden gewisseld. Dit is vast onderdeel van het ‘keep you coming back for more’ strategie.

We like WT Urban Cafe & Kitchen! En ik durf te wedden jullie binnenkort ook. Een ding is zeker: Rotsoord is nu nog leuker geworden!

WT Utrecht – Urban Cafe & Kitchen – Heuveloord 25a
Google Map
Website
Facebook

Foto’s door Robert van Walsem

WT Utrecht Urban Cafe & Kitchen Uitzicht

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op Twitter, Instagram en Facebook. Tot Kijk! 

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram