Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

WT Urban Kitchen Dineren 9de verdieping Explore Utrecht-8

WT Urban Kitchen | Dineren in de keuken van de chef

Deel bericht:

Restaurant WT Urban Kitchen staat bekend om het mooie uitzicht vanaf de 10de verdieping van de watertoren. Wil je daar een plekje bemachtigen, dan moet je ver van tevoren reserveren. Maar wist je dat dineren op de 9de verdieping is ook een geweldige ervaring is?

Dineren met uitzicht op de keuken

Eerder was ik alleen nog maar op de 10de verdieping geweest voor een lunch of diner en dat is geweldig. De 9everdieping zag ik alleen maar als ik onderweg was naar en van de hoogste verdieping. Ik was wel altijd geïnteresseerd in wat er allemaal gaande was op deze verdieping, waar ook de keuken is,  en stond regelmatig stil bij de chefs om even te koekeloeren naar wat de volgende gang zou worden.

Enkele weken geleden kreeg ik de kans om op uitnodiging het diner op de 9de verdieping te ervaren. We werden ontvangen door een vriendelijke gastvrouw die ons  een bruisend glas cava inschonk om de avond mee in te luiden. Dan begint je avond goed.

Parade van smakelijke gerechten

WT Urban Kitchen blijft gasten steeds weer verrassen met nieuwe heerlijke gerechten. De kaart wisselt regelmatig en dus staat een aantal gerechten die wij hebben geproefd er inmiddels niet meer op.  Toch geef ik jullie een indruk van wat we hebben gegeten die avond.

Naast de cava werd een tweetal amuses geserveerd. Wat een smaakbommen! Ons eerste gerecht was een prachtig kleurrijk plaatje van groene asperge, quinoa, romanesco, ui, pecorino en hazelnoot crumble, een heerlijk fris gerecht met knapperige bite. Vervolgens kregen we een soepje van pompoen, curry, cashew, kokos, myouga en Hollandse garnaal. Vol en zacht van smaak maar met een kick. Gevolgd door heilbot, broccoli, sprot, wasabi, haringkuit en beurre blanc.

[tie_slideshow]

[tie_slide] WT Urban Kitchen Dineren 9de verdieping Explore Utrecht-2 [/tie_slide]

[tie_slide] WT Urban Kitchen Dineren 9de verdieping Explore Utrecht-3 [/tie_slide]

[tie_slide] WT Urban Kitchen Dineren 9de verdieping Explore Utrecht-4 [/tie_slide]

[tie_slide] WT Urban Kitchen Dineren 9de verdieping Explore Utrecht-6 [/tie_slide]

[/tie_slideshow]

Hierna volgden twee vleesgerechten die beide voortreffelijk smaakten. De chefs-special van witte asperges, ossenstaart, sambai, mosterdzaad en crème fraîche enn het hoofdgerecht van kalf, rendang, bospeen, garam masala, atjar met blauwe bes. Volgens mijn tafelgenoot kwam het hoofdgerecht dicht in de buurt van perfectie. Ik kan het alleen maar beamen. Het vlees was boterzacht en puur van smaak. De verrassing zat in de rendang, die goed op smaak was gebracht. We sloten de avond af met een dessert van bloedsinaasappel, amandel, dragon, hangop en cava. Het dessert viel iets minder in de smaak. Vooral omdat alle andere gangen verschrikkelijk lekker waren, hadden we hele hoge verwachtingen.

De bediening vertelde bij elke gang met enthousiasme over wat er op de mooie borden lag en schonk er een passende wijn bij in: van fris wit naar geurig rood. Allemaal even verrassend en lekker.

Op de 9de verdieping ervaar je het kloppende hart van het restaurant. Het is er knus en het is indrukwekkend en inspirerend om te zien hoe de crew druk aan de slag is met het creëren van mooie gerechten. Mocht je toch nog even willen genieten van het uitzicht, laat het dan aan het begin van de avond aan de gastvrouw weten. Meestal is het mogelijk om aan het einde van de avond nog even plaats te nemen op de 10de verdieping.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Heuveloord 25a
Openingstijden:
maandag – donderdag 17:30 – 00:00
vrijdag – zondag 12:00 – 00.00[/box]

reserveer een tafel bij WT 9e verdieping

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram