Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Hemels lunchen op 37m hoogte

Deel bericht:

Er zijn van die dagen dat ik me bevoorrecht voel. Op deze zonnige zondagmiddag voelde ik mij wel heel speciaal. Na een barre tocht tegen de gure winter wind in, parkeer ik mijn fiets onder aan de watertoren. Drie kussen voor mijn vriendinnetje en dan bellen we aan. Een vriendelijke stem groet ons en de voordeur wordt voor ons open gedaan. We komen binnen in het café beneden, wat je kunt afhuren voor feesten en partijen. Te gekke locatie! We kunnen kiezen tussen een trap of een lift naar de 10e. We gaan voor de tweede optie; lazy sunday!

Op grote hoogte

In 2015 schreef mijn blogger bestie Daina al een stuk over WT Urban Kitchen. Ze schreef over een beleving op hoog niveau. Dat is WT, letterlijk en figuurlijk! We weten dat het diner geweldig is, maar hoe is de lunch? Als je ontvangen wordt door een overweldigend uitzicht, een stralende zon en een bruisend glas cava op de 10e verdieping, dan begint je zondagmiddag lunch goed. Erg goed.

Wijnen en spijzen

De auberginepuree met gedroogde tonijn flakes wordt als eerste op tafel gezet. Wat een amuse! De dames van de bediening vertellen bij elke gang met bravoure wat er op het mooie servies ligt. En uiteraard willen wij bij elke gang ook een bijpassende wijn proeven. Dat mag toch bij de lunch op zondag? De uitleg van de wijn-spijscombinaties is top, vraag er vooral naar.

Alle gangen genoten

Ons eerste gerecht is een prachtig plaatje van rode poon, krokante kippenhuid en jalapeño, met een saus van groene kool. We krijgen een fris en fruitige Oostenrijkse wijn ingeschonken. Wat een heerlijke combinatie. De tweede wijn proeven we bij het soepje van knoflook met pompoen en zoete aardappel. Dit tussengerecht wordt met veel enthousiasme aan tafel ingeschonken. Die geur alleen al!

Skrei, zo wordt uitgelegd, is een soort kabeljauw, die we nu geserveerd krijgen met risotto, pulpo en bisque. Mijn glas wordt volgeschonken met een geurige wijn, eveneens perfect bij het gerecht. Ik kijk nog eens goed om me heen, naar de Dom, en prijs me weer gelukkig. We genieten van de beleving en van de stad. Dit geluk wordt bekroond met een dessert, dat we eerder in een museum terug dachten te vinden, dan op een bord. Wat een kunstwerk! Bloedsinaasappel, witte chocolade, saffraan, kaneel…

Meteen reserveer ik een lunch voor mijn verjaardag. Het diner is gewild, maar de wachttijd is het meer dan waard. Waarom zou je wachten als je ook fantastisch lekker kunt lunchen van donderdag tot en met zondag? Het uitzicht, de service en het eten. Laten we ook de wijnen niet vergeten. Chapeau chef en bravo bediening. Wij hebben hoog in de lucht, hemels geluncht.

Heuveloord 25a | wturbankitchen.nl | reserveren

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en toffe hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook.

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram