Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

De recentelijk geopende visbistro Sea Salt Saloon heeft een fantastische locatie; wat verborgen van de toeristische drukte, maar toch ontzettend centraal. Namelijk aan ’t Wed, enkele minuten verwijderd van de Domkerk. Zoals de naam suggereert, is dit restaurant perfect voor liefhebbers van alles wat in de zee zwemt, het menu biedt namelijk niets anders dan dat wat uit de zee gevangen kan worden. Seizoensgebonden en duurzaam gevangen, dat dan weer wel.

Seafood only menu

Sea Salt Saloon kun je terecht voor lunch en diner. Op het menu kun je een verscheidenheid aan gerechten met vis en schaaldieren. Van gedroogde hapjes tot een hele kreeft, van vis soep tot tonijn steak. Er zijn maaltijden om te delen en ook enkele vegetarische opties, waaronder salades. Een aantal verschillende soorten brood en sandwiches worden aan het menu toegevoegd voor de lunch.

Onze favoriet is de mix van hapjes, geserveerd op een plank. Alle gerechten zijn gebalanceerd qua smaak en gekruid tot in perfectie. We wasten de crab salade, gerookte zalm op brioche, de garnalenkroketten en de paling weg met een heerlijk glas sprankelende Cava wijn. Het restaurant biedt ook standaard oesters aan uit verschillende regio’s. Ik heb de Ierse en Nederlandse oesters geprobeerd en werd niet teleurgesteld. Er staan slechts twee dessert opties op de menukaart – chocolade mousse en kardamom crème, maar geloof mij, ze waren beiden even heerlijk.

Meer dan alleen een visbistro

Het interieur laat ook geen twijfel mogelijk over het thema van het restaurant. De muren zijn aan de ene kant bedekt met een print die lijkt op schubben, met aan de andere kant een print die wat weg heeft van een visnet. Kleine details zoals miniaturen van boten en zeekaarten maken het decor compleet. Op de bar is de verse kreeft en crab te zien, met de hardwerkende chefs die over jouw maaltijd zwoegen erachter. De service is vriendelijk en attent. Over het algemeen, als je een liefhebber bent van vis en schaaldieren, zal Sea Salt Saloon je niet teleurstellen!

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=”500″]Adres Sea Salt Saloon – Wed 3 3512 JH Utrecht Openingstijden: Maandag vanaf 16.00 Dinsdag tot en met zondag vanaf 12.00[/box]

Reserveer een tafel bij Sea Salt Saloon

Review geschreven door: Michaela van New Life Beginning