Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Er is iets interessants verschenen aan de Croeselaan… Tussen het Rabobank kantoor en het splinternieuwe Rijkskantoor de Knoop werd al een tijdje gebouwd aan een ‘glazen huis’. We mochten een kijkje gaan nemen bij deze prachtige glazen doos genaamd The Green House!

The Green House duidt niet alleen op de prachtige kas die bovenop het gebouw prijkt, maar slaat ook op hoe ‘groen’ ze zijn! Het is namelijk het eerste circulaire horeca paviljoen van Nederland. Wat dat inhoudt? Dat alles waarmee het pand gebouwd is, wat er in het pand staat en wat er in het pand aan eten en drinken gemaakt, wordt hergebruikt of is gemaakt van hergebruikt materiaal. The circle of life!

Eten en drinken

The Green House heeft een menukaart voor elk moment van de dag. Ontbijt, lunch, diner of borrel happen: het kan allemaal! Sterrenchef Peter Scholte staat in de keuken en bereidt daar de lekkerste gerechten met kruiden en groenten uit de kas op het dak. De rest van de ingrediënten komen uit Nederland en hoeven daardoor niet van heinde en verre te worden aangevoerd. Een leuk detail is dat je op de kaart precies kunt lezen waar welke ingrediënten en producten vandaan komen!

We hebben heerlijk kunnen proeven van frisse salades en lekkere pizzas die in de houtoven worden klaar gemaakt. Ook het friet met een lekker sausje is een aanrader. Elke dag worden frisse lemonades of ice teas vers gemaakt. Zelfs het brood voor bij de borrel, die je lekker kunt dippen in een huisgemaakte kruiden salsa, wordt in de houtoven gebakken. Drie keer raden waar de kruiden vandaan komen! Heerlijk toch dat je ingrediënten vers kunt plukken en gerechten nog smaakvoller kunt maken.

Krijg je jouw bordje niet leeg? Dan worden de voedselresten die overblijven de composteermachine in gegooid en gebruikt als compost voor in de kas! Zo wordt er niets verspild.

Werken en vergaderen

Naast gezellig eten en drinken, kun je bij The Green House ook prima werken. Je kan niet alleen met een laptopje neerstrijken in het restaurant, maar er zijn ook even circulaire vergaderruimtes te huur! Elke vergaderzaal heeft een thema. Zo kun je vergaderen in de ‘Urban Mining’ zaal waarvan de inrichting bestaat uit een verzameling van vondsten van het grofvuil en verschillende tweedehands winkels. Of de ‘reclaimed’ vergaderzaal die een vloer heeft gemaakt van visnetten en stoelen van plastic uit de oceaan. De toiletten zijn oude zeecontainers. Op de muren van deze vergaderruimtes prijkt meer informatie over de circulariteit van het gebouw. Vanuit de vergaderruimtes kijk je uit op de schitterende groene muur die boven het restaurant prijkt of de even groene kas!

Deze kas is overigens vrij toegankelijk als je eens een kijkje wilt komen nemen naar de pracht aan kruiden en groenten.

Website | Facebook | Croeselaan 16

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en toffe hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook.