Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Yes! Het rijtje bij Vredenburg heeft er een nieuwe aanwinst bij: Sugo Pizza. Bij Sugo haal je voor een paar euro een heerlijke vers bereide slice plaatpizza. Misschien ken je Sugo wel uit andere steden, zoals Amsterdam en Rotterdam, waar het concept al een aantal jaar populair is.

Pizza al taglio

De pizza bij Sugo is anders dan bij de gemiddelde (afhaal)pizzeria of pizzaketenje haalt er namelijk pizza al taglio(vertaald ‘gesneden pizza’, oftewel stukken vierhoekige plaatpizza). Dit is oorspronkelijk afkomstig uit Rome. Het geheim van een goede pizza al tagliozit ‘m niet alleen in de toppings, die simpel, maar wel van hoge kwaliteit zijn, maar vooral in de bodem. Het deeg wordt heel puur bereid: meel, water en gist, that´s it. Het krijgt lang de tijd om te rijzen wat resulteert in een luchtige bodem die niet zwaar op de maag ligt.

1001 smaken

Het assortiment bij Sugo verschilt van dag tot dag met elke keer keuze uit ongeveer 10-20 verschillende soorten pizza. Met pizzatoppings kun je eindeloos combineren en dat weet Sugo maar al te goed. Naast enkele klassiekers (lees: margherita, funghi, marinara en salami) hebben we wat spannende smaken ontdekt. Bijvoorbeeld brie en portobello, ‘creme di ceci’ (dit klinkt in het Italiaans nu eenmaal net iets appetijtelijk dan de vertaling ‘kikkererwten crème’) met kalamata olijf, pittige tonijnsalade of artisjok en friarielli (een soort broccoli).

Om de keuzestress iets te verzachten is pizzaal taglio het perfecte eten om te delen, kun je toch nog verschillende smaken proeven! Mocht je er echt niet uitkomen, dan raden wij de pizza met gekarameliseerde ui, mascarpone, mozzarella en walnoot aan.

Vega(n)? Ook dan ben je bij Sugo aan het juiste adres. De keuze voor pizza met plantaardige toppings is namelijk minstens zo groot als die voor carnivoren.

Naast de vierhoekige slices staan er ook een aantal salades op het menu.  Voor het dessert staan er in de vitrine potjes tiramisu, panna cotta en chocolade mouse naar je te lonken.

Je kunt bij Sugo in het restaurant eten, maar ook afhalen voor thuis of een slice to go meenemen.

Vredenburg 21 | openingstijden: alle dagen van 11:00–22:00

Header foto door: Hanke Arkenbout

[author title=”” image=”http://”]Geschreven door Annefleur Maat[/author]