Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Stael Twijnstraat explore Utrecht 1

Lunchen bij Stael op de Twijnstraat

Deel bericht:

Lunchafspraak bij Stael

Een lunchafspraak in de Twijnstraat, dat is altijd gezellig! De leuke winkeltjes en gemoedelijke sfeer van de straat geven altijd zo’n lekker vakantiegevoel. Ik kan er heel wat tijd verdoen aan struinen en “windowshoppen”. Maar nu eerst naar binnen bij Stael! De naam klinkt stoer en de inrichting oogt daar ook naar. Met oude kleden op de grond en een grote muurschildering over de hele breedte. De uitstraling is industrieel en robuust, maar vergis je niet, want de zithoekjes maken het geheel erg knus. Zo is het een prima locatie om bij te kletsen met vriendinnen of romantisch een taartje te delen.

De menukaart staat bomvol lekkere dingen, zóveel, dat ik en mijn vriendinnen moeite hadden met kiezen. Zelfs de ober had moeite met onze bestelling. Verschillende gezonde sappen, frisdranken, maar ook koffie variaties, die zelfs met sojamelk te bestellen zijn. Uiteraard heb ik ook de wijnkaart bekeken en deze kwam mij zeer bekend voor, ze schenken wijnen van Grapedistrict. Lekker en betaalbaar. Broodjes te over, met hummus, avocado en andere heel gezonde dingen. Salades en soepen. Die soepen worden trouwens verzorgd door de Soepfabriek. Heb je stevige trek? Dan zijn er ook broodjes worst van Brandt&Levie. Met een biertje van De Leckere of Brouwerij Maximus ernaast. Stael noemt hun leveranciers liefkozend de Helden van Stael. Die helden zorgen samen voor een gevarieerd aanbod!

Smullen

Oh jeetje, wij hebben heel erg gezondigd bij Stael, want de menukaart biedt ook nog eens heel veel zoet. En dat kan niemand weerstaan toch? Ja, wij dus ook niet. Chai latte, met verse kruiden en specerijen, verschillende smaken groene thee. Voor mij is dat natuurlijk veel te gezond, deze smulpaap kan niet zonder lekkers. Vandaar dat we gezwicht zijn voor een red velvetcake, scones en een carrotcake. Allemaal stuk voor stuk verrukkelijk. Toch meer zin in iets hartigs? De bitterballen zijn per stuk te bestellen, in een hoop verrassende smaken. Bonuspunten!

Stael proeverij

Ben je nou net zo als ik overdonderd door het grote aanbod? Dan heeft Stael iets leuks bedacht voor ons: je kunt de sappen en wijnen in een proeverijtje bestellen, zodat je drie verschillende smaken kunt uitproberen. Leuk en lekker! Reserveer een high tea en de hoeveelheid smaken vliegen je om de oren. Dus hup, ga genieten bij Stael. Voor de vroege vogels onder ons is Stael elke dag al geopend om 8.00 uur ‘s ochtends en de laatbloeiers kunnen terecht tot 22.00 op de donderdag, vrijdag en zaterdag. Voor de rest van de week is Stael open tot 19.00 uur, een heerlijk lunch en borrel adresje dus!

Adres: Twijnstraat 9
Website
Google Map

Foto’s door Michaela van New Life Beginning.


Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram