Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

4x het Utrechtse Stadsstranden Key West Stadsstrand Explore Utrecht 3

5x de leukste stadsstranden in Utrecht

Deel bericht:

Het is goed toeven op een van de stadsstranden in ons stadsie. Je hoeft geen ticket te boeken om te kunnen flaneren op het paviljoen. Of om hapjes en drankje te nuttigen met je voeten in het zand. En tot laat in de avond een dansje wagen op de tunes van de huis dj. Maar waar je heen moet? Ik heb 5x de leukste stadsstranden in Utrecht voor je uitgezocht. Heb je wat te doen deze zomer. Alleen het weer moet wel meewerken!

DEMKA

Utrecht is een stadsstrand rijker: DEMKA aan het Amsterdam-Rijnkanaal klapte recent de strandstoelen uit op het zand. DEMKA is onderdeel van De Utrechtse Stadsvrijheid, en hoort bij De Fabrique. Leuk clubje dus! Kaap een strandstoel of een picknick tafel om even wat uurtjes door te brengen. Schop je schoenen uit en geniet van een koud biertje. Of wees sportief en speel een spelletje. Je hoeft helemaal niets bij DEMKA en dat is precies wat wij deze zomer willen toch?

DEMKA | Sophialaan 1 | website

Strand Oog in Al

Beter bekend als SOIA, gevestigd langs het Amsterdam- Rijnkanaal is het eerste stadsstrand van onze stad. Je kan neer ploffen op een grote zitzak, plaatsnemen aan de bar of in het restaurant aan een van de vele tafels. Natuurlijk kan je ook genieten op het terras of aan een van de grote picknick tafels langs het water. Yoga in de buitenlucht of tot in de late uurtjes je moves showen op een van de beach feestjes. Genoeg keus om een zomer mee te vullen.

Strand Oog in Al | Kanaalweg 199 | website

Bar Bolsjewiek

Aan de Europalaan, zou je niet verwachten, in een oud kantoorpand zit Bar Bolsjewiek. Een relaxte plek veel lounge spots, waar je lekkere pizza’s kunt eten. Achter het gebouw dat wel meer dan 100 startende ondernemers huist, is nog meer terras. Bij De Stadstuin kun je ook flex-werken om daarna vervolgens met een koud biertje in je hand neer te ploffen op een van de bankjes. Bestel een desempizza met de heerlijke toppings en geniet van het leven.

Bar Bolsjewiek | Europalaan 20

Key West Beachhouse

Key West Beachhouse is gevestigd aan de Haarrijnse Plas. Het lounge restaurant heeft een strandterras voor wel 100 zonaanbidders. Je kunt lekker loungen op het terras, liggen op het strand en zwemmen. Begin de dag vroeg bij Key West want het kan aardig druk zijn op een zonovergoten dag. In het restaurant kun je heerlijk lunchen of dineren.

Key West Beach House | Strandboulevard 222 | website

Down Under

Watersport-fanaten kunnen de hele dag doorbrengen bij Down Under. Het waterpark gevestigd aan de rand Utrecht – Nieuwegein – is zeker, ook als je niet gek bent op watersport, een bezoek waard. Het waterpark heeft een diverse aanbod aan watersporten zoals: wake boarden (dit staat hoog op ons lijstje), waterskiën, bodyboarden en meer. Nadat je los bent gegaan op het water kun je lekker relaxen op het gras, in restaurant of op het terras met een wijntje.

Down Under | Ravensewetering 1 | website

Meer plekken om te chillen in de zon of leuke dingen doen in Utrecht?

Foto van Facebook Down Under

4x het Utrechtse Stadsstranden Down Under Explore Utrecht

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram