Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Onder het motto ‘Als je iets doet, doe het dan goed’, kun je bij Spaghetteria heerlijke vers gemaakte pasta’s eten. Aan grote tafels in het midden van de zaak of bij het raam schuiven mensen aan, om naast elkaar te genieten van zelfgemaakte pasta’s en heerlijke wijnen. De deuren gaan open om 17.00 uur, vanaf dan vult het  restaurant zich langzaamaan met pastaliefhebbers. Ben je wat later? Dan moet je helaas aansluiten in de rij. Maar gelukkig is er altijd snel plek om alsnog aan te schuiven.

Bilstraat en Korte Koestraat

Het restaurant aan de Biltstraat zit altijd vol. Ik heb vaak genoeg in de rij moeten staan om een plekje te kunnen bemachtigen. Maar sinds kort heeft Spaghetteria er een nieuwe locatie bij in Utrecht. In een zijstraatje van het Vredenburg, in de Korte Koestraat vind je een iets groter restaurant met dezelfde lekkere gerechten als bij het restaurant aan de Biltstraat. Voor mij dichterbij huis, dus ideaal voor een avondje lekker uiteten na een middagje shoppen in de stad.

Kleine kaart, maar genoeg keus

Op de kaart staan slechts een zestal pasta’s, toch is het moeilijk om een keuze te maken. Want het liefst wil je ze allemaal proeven. Dat is niet aan te raden, want de porties zijn ruim. Tijdens mijn avondje proeven bij Spaghetteria koos ik voor twee halve gerechten. Het eerste gerecht was pasta met Toscaanse worst met paddenstoelen, taggiasche olijven en rode ui. Vervolgens bestelde ik de ravioli van radicchio, gerookte provola en buffelricotta met boter en salie. Beide gerechten waren heerlijk!  En hoewel ze eigenlijk niet met elkaar te vergelijken zijn, is de ravioli op dit moment toch wel mijn favoriet. Die machtige smaak van de radicchio in combinatie met het zachte iets wat zoete boter is verrukkelijk.

De wijnkaart is beperkt, maar alle wijnen worden zorgvuldig afgestemd op de pastagerechten. De enthousiaste bediening weet je perfect te vertellen welke wijn het beste bij het door jou gekozen gerecht past. Uiteraard sloot ik de avond af met een heerlijke bak tiramisu. En ja, deze krijg ik echt wel op in mijn eentje.  Natuurlijk bestelde ik ook nog een lekkere espresso om de avond goed af te sluiten.

Little Italy in de Korte Koestraat

Bij het verlaten van het restaurant stond er een rij, allemaal mensen die het de moeite waard vonden om te wachten op een plekje. Gelukkig konden ze dat binnen doen in het voorste gedeelte van het restaurant. Binnenkort kun je ook fijn buiten zitten in de Korte Koestraat. Straks bij mooi weer wordt dit een van de drukst bezochte straten van Utrecht. Want wie wil er nou niet onder druiventakken nippend aan een wijntje genieten van de zon? Een avondje Spaghetteria is de perfecte start van een gezellige avond in Utrecht.

Tip: alle truffel liefhebbers houd de facebook pagina van Spaghetteria goed in de gaten want binnenkort wordt weer een truffel avond georganiseerd. En dit wil je niet missen!

[box type=”success” align=”aligncenter” class=”” width=”750″]Tip: alle truffel liefhebbers houd de facebook pagina van Spaghetteria goed in de gaten want binnenkort wordt weer een truffel avond georganiseerd. En dit wil je niet missen![/box]

Adres: Wittevrouwensingel 44 | Korte Koestraat 4  Binnenkort Adriaen van Ostadelaan