Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Sla Utrecht Explore Utrecht 1

Amsterdamse SLA op de Voorstraat

Deel bericht:

Vroeger was het nog moeilijk om in Utrecht een gezonde optie te vinden, maar inmiddels vliegen de salade bars je om de oren! Een recente toevoeging is uit Amsterdam overgevlogen SLA, dat neergestreken is in het hart van de Voorstraat.

Sla: Groen van binnen en van buiten!

Als je het pand passeert zou je bijna denken dat er een plantenkas in het midden van de stad is gebouwd. SLA onderscheidt zich met veel glas, strakke lijnen en vooral ook veel planten. SLA is groen in elk opzicht; het interieur en het eten! Ze hebben een simpele missie: eten bieden dat zo lekker is dat je vergeet dat het ook gruwelijk gezond is.

Zodra je SLA binnenstapt is het eerste dat opvalt de enorme bar met alle keuzes die je kan maken om je salade samen te stellen. Vlees, eieren, vegetarische opties, sla, groentes, exotische granen, noten en zaden. Je kan het zo gek niet bedenken of het ligt in de bar bij SLA, netjes uitgestald achter het glas. Om de keuze wat makkelijker te maken biedt SLA daarom een aantal vaste combinaties aan op de kaart, die elk seizoen zich aanpast aan de groenten die op dat moment het meest voorhanden zijn. SLA probeert dan ook zoveel mogelijk van zijn producten lokaal in te kopen, bovendien zijn alle ingrediënten minimaal 90% biologisch (wij zijn zelf ook nog aan het uitvogelen wat dat nou precies inhoudt).

Met dit koude weer heb je misschien niet direct zin in een salade, maar vrees niet! Anders dan zijn naam doet vermoeden, biedt SLA ook verse soepen en zoete lekkernijen. Voor ieder is er dus wel wat wils. Bij mijn bezoek aan SLA ben ik toch gegaan voor een salade, die ik zelf samenstelde. Mijn ogen waren hierbij absoluut groter dan mijn maag. Ik wilde van alles wel wat op mijn salade doen! Uiteindelijk is het een combinatie van kip, avocado, ei en een hele hoop verschillende groenten geworden, met wat zaden en noten bovenop, allemaal samengebracht door een heerlijke dressing van ras el hanout en koriander. Wat ik vooral erg fijn vond, is dat ze de dressing niet alleen bovenop de salade doen, maar ook tijdens het bouwen van de salade al wat dressing over de sla doen. Dit zorgt ervoor dat de dressing wat meer verdeeld is door de salade, in plaats van alleen bovenop!

Het meesterwerk heb ik helaas niet helemaal op kunnen krijgen, maar het personeel was zo vriendelijk om alles wat ik over had voor mij in te pakken. Mocht je namelijk geen tijd hebben om te gaan zitten bij SLA, bestaat er ook de mogelijkheid om de salads mee te nemen! Heel handig als je bijvoorbeeld in de binnenstad werkt/woont.

Wat mij betreft is SLA een goede toevoeging aan het steeds groter wordende aanbod aan gezonde opties in de Utrechtse binnenstad. Missie geslaagd!

Adres: Voorstraat
Google map
Website

Update:

Sla heeft inmiddels een tweede vestiging geopend in Utrecht aan de Nachtegaalstraat 58, speciaal voor salade liefhebbers in Wittevrouwen!

Foto’s door Michaela van the new life beginning

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram