Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Rocking-Chair Explore Utrecht 3

Ga er lekker voor zitten bij the Rocking Chair

Deel bericht:

Gevestigd net buiten het stadscentrum, vind je Rocking Chair aan de Willem van Noortstraat. Een rustige plek voor een kop koffie of een hapje. Dit café op de hoek baadt in licht, met glimmende blauwe tegels, zelfs op een regenachtige zaterdag morgen.

Sfeer

Eenmaal binnen wordt je begroet door een lange koffie bar en genoeg zitplaats. Neem plaats op een kruk bij de ramen aan de voorkant, in de oor fauteuils bij de deur, de rustige tafels of de lange familie tafel die achterin is weggestopt. En natuurlijk, de schommelstoel in een knus hoekje naast een grote leren bank.

Ga lekker zitten en neem een kop koffie

Ik bestelde mijn standaard koffie, een cappuccino en was onder de indruk van de heerlijke smaak en de schuimende finish. Wat het nog beter maakt is de prijs: maar 2,50 euro – een van de beste prijzen voor een cappuccino in de stad. Ik werd nieuwsgierig, pakte het menu en vond een ontbijt deal voor maar 6,95 euro met sap, koffie, een scone of croissant en een kleine portie granola. Ik gaf bijna eraan toe, maar heb me sterk gehouden.

Om 9.30 uur waren het alleen ik en een paar andere gezinnen, waarvan de kinderen stilletjes speelden in de hoek. De koffies, ontbijtjes en taartjes die ik langs zag komen zagen er fantastisch uit en de service was snel en vriendelijk. Ik wacht met alle liefde op een goede kop koffie, maar het is altijd beter om mijn benodigde caffeine fix heet en snel te krijgen, vooral vroeg in de ochtend.

Rocking-Chair Explore Utrecht 6

Matcha liefhebbers opgelet! Matcha is moeilijk te vinden hier in Utrecht en een goede kop matcha al helemaal! Maar ik heb van meerdere bronnen gehoord dat de matcha bij Rocking Chair fantastisch is, dus die ga ik zeker proberen volgende keer.

Ik vond de rust bij Rocking Chair heerlijk, maar ik kan me voorstellen dat deze plek later op de middag nog gezelliger en drukker wordt. Ik kan met zekerheid zeggen dat dit een geweldige plek is om in je eentje te genieten van een goede kop koffie, maar het is vast ook een gezellige plek om bij te kletsen met een vriend(in) of zelf met je laptop op schoot te werken. Voor dat laatste kom ik zeker nog eens terug naar dit knusse plekje.

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram