Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Restaurant SYR Explore Utrecht 9

Restaurant SYR – Dineren voor een goed doel

Deel bericht:

Een cultureel pareltje opende in juni haar deuren, op de mooie Lange Nieuwstraat vlak bij de Dom. Syr is een initiatief van Stichting Gys, dat mogelijk gemaakt is door middel van Crowdfunding. Er werd massaal geld gedoneerd en vrijwilligers boden zich aan. Binnen drie weken was er genoeg ingezameld om te kunnen beginnen, een record!

Restaurant SYR Explore Utrecht 1

Postieve vibes

Syr is een positieve beweging in een klimaat waar veel onwetendheid is over vluchtelingen in ons land en in onze stad. Deze nieuwkomers hebben net als wij ambities en talenten en kunnen deze benutten in dit restaurant. Ooit eens hartige baklava gegeten? Wij wel! Bij de opening van Syr. Het was een feest: heerlijk eten, er werd gezongen en gedanst. Zelfs de koks kwamen tussen het koken door af en toe meedansen: je ziet hoe blij zij zijn met deze kans en het warme welkom wat ze krijgen in de buurt.

Dineren voor een goed doel

Het restaurant word gerund door horeca-professionals, in samenwerking met de nieuwkomers. Laat je verrassen door de combinatie van Syrische en Europesche gewoonten, kruiden en ingrediënten. Op het menu staan gerechten afkomstig uit Syrie, maar met een Europese twist. Probeer bijvoorbeeld yabrak ma alryash: wijnbladeren gevuld met rijst en gehakt, geserveerd met lamskoteletjes. Of heb je liever een mosselpotje met kurkumasaus? Neem een kijkje op hun website voor het complete menu. En ga dan langs om te genieten van de gastvrijheid, de cultuur en een drie gangen menu voor maar 25 euro. Je bent ook nog eens heel goed bezig wanneer je gaat borrelen, dineren of lunchen, uiteten voor het goede doel noemen we dat! De winst die Syr maakt in haar eerste jaar gaat namelijk naar de Stichting voor Vluchtelingen-studenten UAF.

Syr is een plek waar oud en nieuw Utrecht elkaar ontmoet. En goed doet. Ontdek het zelf!

website | Facebook | Lange Nieuwstraat 71

Reserveren via de website

Beelden: Susanne Sterkenburg

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram