Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Restaurant MiLi Biltstraat Utrecht Sushi

Restaurant MiLi in Utrecht serveert smaakvolle Aziatische gerechten

Deel bericht:

De menukaart van restaurant MiLi in Utrecht staat vol met Aziatische klassiekers, maar belooft ook een aantal gerechten met een westerse twist. Klinkt verrassend, toch? Reden voor ons om langs te gaan. Het eindoordeel lees je in deze blog. 

Het eerste wat me opvalt als ik binnenkom is het behang met grote zwarte bomen en de paarse stoelen. Persoonlijk is het niet mijn ding, maar ik word wel erg vrolijk van de orchideeën (lievelings) en de rode bloesems. Ze zijn dan wel nep, maar zeker niet minder mooi. Ik heb net een lange dag achter de rug dus ik plof snel neer met mijn bestie en we bestellen beide een glas wijn.

Doe eens gek: laat je verassen

Ik ben dus het soort persoon dat van te voren de menukaart online doorspits, omdat ik anders in het restaurant te lang twijfel. En laten we eerlijk zijn, van wachten tot iemand ein-de-lijk een keuze heeft gemaakt terwijl je honger hebt, wordt niemand vrolijk. Dus bespaar ik mijn vrienden mijn besluiteloosheid en check ik van te voren wat ik wil eten.

Meestal dan, want de dag liep anders dan verwacht en ik had geen tijd om het menu te checken. Daarnaast had ik ontzettend trek dus toen de ober met de kaart naar ons toe liep, gaf ik gelijk aan dat ik graag verrast wilde worden. Als je net zoals ik een makkelijke eter bent, raad ik je sowieso aan om zo af en toe je te laten verrassen. Op die manier proef je dingen die je misschien zelf nooit zou kiezen. Geef natuurlijk wel aan of je allergieën of wensen hebt, want anders is het leuke er gauw van af…

Restaurant MiLi in Utrecht

We beginnen het diner met sushi en als ik zeg sushi bedoel ik echte sushi, want dit was verse vis en dat proef je bij elke hap. Het was zo lekker dat ik bijna spijt had dat ik niet alleen sushi had besteld. De tweede gang bestond uit vegetarische peking eend, gewikkeld in Chinese pannenkoekjes. Een prima gerecht, maar het kon voor mij niet tippen aan de sushi. Dit kwam vooral door de pannenkoekjes die ik een beetje flauw vond.

Mijn absolute favoriete gerecht was de zeebaars. Deze was zowel een lust voor het oog als een smaaksensatie voor je smaakpapillen. De zeebaars was omringd met een heerlijk krokant laagje van geroosterde mie en versierd met munt en lieve bloementjes. Heerlijk!

[tie_slideshow]

[tie_slide] [/tie_slide]

[tie_slide] [/tie_slide]

[tie_slide] [/tie_slide]

[tie_slide] [/tie_slide]
[/tie_slideshow]

Gedeeld dessert

De vierde gang bestond uit plain garnalen met pittige rijst. Een fijn gerecht, maar net te zwaar na al het vorige. Uiteindelijk heb ik niet alles opgegeten. Stiekem ook, omdat ik genoeg ruimte wilde overhouden voor het dessert. En dat was een goede beslissing, want het dessert was heerlijk zoet en verfrissend. Samen met mijn bestie deelde ik een fijn stuk cheesecake met lychee ijs. Een heerlijke combinatie en afsluiter!

Restaurant MiLi Biltstraat Utrecht

Het was een fijne avond met een hoop lekkere gerechten op mijn bord. De westerse twist in de gerechten zijn me niet opgevallen, maar dat kan ook aan de gekozen gerechten liggen. Al met al krijgt restaurant MiLi in Utrecht een goede eindbeoordeling en gaan we zeker nog een keer langs.

Adres restaurant MiLi in Utrecht

Biltstraat 47
3572 AE
Tel: 030 369 0266
E-mail: info@mi-li.nl

Meer restaurants? Lees dan ook deze blogs

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram