Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Gerechten van chefs thuis maken? Het lijkt onmogelijk maar het moet lukken met een recept uitgeschreven door de chef himself. Ben je er klaar voor? Kijk goed in je keukenkasten of haal snel alles in huis. Schort aan en gaan! Geniet van het recept van Metro City Kitchen.

Het recept Metro City Kitchen

Het recept is van de chefs van Metro City Kitchen. Heerlijke salade van makreel met venkel, truffelaardappel, komkommer vinaigrette en granny smith. Beginnen met de makreel en werk zo verder de intructies af. Succes!

Bereiden van de Makreel

Verse makreelfilet
200ml Water
4gr Zout
2st Steranijs
Citroenschil van 1 citroen
Sinaasappelschil van 1 sinaasappel
  • Verwarm het water met alle ingrediënten, op de makreel na, tot het zout is opgelost. Dit word de pekel voor de makreel. Koel de pekel terug in de koelkast of op ijswater;
  • Snij de makreel over de lengte door en verwijder de graat;
  • Leg de makreel voor 30minuten in de koude pekel;
  • Ondertussen bereid je de rookoven voor om koud te roken;
  • Mocht je geen rookoven hebben, kan je een beetje liquidsmoke door je pekel doen voor de smaak;
  • Steek de rookmot aan en laat de grote vlammen uitdoven, het rookmot moet smeulen, niet branden;
  • Na 30 minuten pekelen dep je makreel droog en leg je ze in de rookoven, na 30 minuten roken is je makreel klaar.

Aan de slag met de Truffelaardappel

100gr truffelaardappel
1 tak rozemarijn
2 takjes tijm
1 teen knoflookrasp
25ml zonnebloemolie
zout
peper
  • Was de truffelaardappel goed;
  • Snij daarna brunoise van de aardappel, je mag de schil er oplaten;
  • Pluk de rozemarijn en tijm en doe deze met de knoflook in de zonnebloemolie;
  • Meng de aardappel met de kruidenolie;
  • Voeg zout en peper toe en doe deze in een ovenbestendige schaal/bakplaat;
  • Gaar op 180graden droge lucht voor 15minuten.

En de laatste stap: afwerking

Gerookte makreel
Truffelaardappel
Komkommer vinaigrette
Grannysmith
Red meat radijs.
Dun gesneden venkel
  • Begin met de komkommervinaigrette. maak een spiegeltje van de vinaigrette op het bord;
  • Leg vervolgens hier de dungesneden op in een baantje;
  • Leg de gerookte makreel op de venkel zodat de makreel een beetje naar boven komt te staan;
  • De truffelaardappel kan tussen de makreel gelegd worden;
  • De granny smith snij je in fijne plakjes en daarna in blokjes en brengt extra frisheid in het gerecht;
  • Red meat radijs schil je en snij je in dunne plakjes en vouw je in een cone.

Eetsmakelijk! Bedankt voor het delen van het recept Metro City Kitchen!

Nog meer lekkers? Probeer het recept van ceviche Papi.

Header photo: Mayamatu photography