Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Popocatepetl Explore Utrecht 1

Popocatepetl – De Mexicaan aan de Nobelstraat

Deel bericht:

Popocatepetl, de naam is moeilijk uit te spreken, vandaar dat het restaurant ook vaak Popo’s wordt genoemd. Popocatepetl is voor velen het restaurant voor een betaalbare en snelle hap. Onlangs is de keten in een nieuw jasje gestoken. De vestiging in Utrecht was als eerste aan de beurt. En wij mochten het komen ervaren.

Het felgekleurde gebouw op de Nobelstraat trekt de aandacht. Toch ben ik pas een aantal weken geleden, op aanraden van een vriend, voor het eerst binnengestapt. De tweede keer was op uitnodiging, voor een presentatie van de restyling en de aangepaste menukaart. De felle kleuren hebben plaats gemaakt voor een meer natuurlijke zacht groene en terracotta kleur. De nonchalant gedekte tafels, potten met verschillende cactussen, gedimde verlichting en de muur vol hoefijzers geven het restaurant een Mexicaanse vibe. Het nieuwe jasje bevalt mij wel.

Popocatepetl Explore Utrecht 16

De vernieuwde kaart

Op de kaart staan natuurlijk de Mexicaanse klassiekers. Weet je niet wat het verschil is tussen een tortilla, borrito en een enchilada? Dat legt de crew bij Popocatepetl je graag uit aan de hand van de menukaart. Om te beginnen bestelden we viskoekjes en calamaris. Ik verwachtte pittige koekjes met veel vis, maar helaas was het mij iets te zoetig. Jammer! Ook van de calamaris hadden we iets meer verwacht. Op de menukaart vind je naast kleine gerechten om te delen, ook hoofdgerechten voor de grote trek. Ik kan jullie de kleine soft taco’s met pulled pork en de knapperige zoete aardappelfrietjes met limoen mayonaise aanraden. Mijn tafelgenoot vond zijn enchiladas lekker maar had ook een meer authentieke Mexicaanse flavour gewild. Kanttekening is dus dat de gerechten best wat pit mogen hebben. Dus spice it up Popo’s!

Popocatepetl Explore Utrecht 7

Laten we de laatste ronde van de proefsessie vooral niet vergeten: een parade van de dessertkaart. Wat was het lekker! De aanraders van de avond zijn: churros met chocolade saus en de passievruchten cheesecake. Maar bestel gerust elk toetje, want je zult smullen.

Popocatepetl Explore Utrecht 15

Cocktail, tequila of bier

Bij Mexicaanse gerechten hoort natuurlijk een bijpassend drankje. De drankenkaart bij Popo’s is zeer uitgebreid en gevarieerd. Mocht je willen dan kun je de hele avond genieten van (alcoholvrije-) cocktails, tequila’s en Mexicaanse biertjes. Probeer de Mexicaanse klassieke cocktail ‘Paloma’ eens. Of nip aan een van de speciale tequila’s die je aan de bar kunt bestellen. Liever een biertje? Popo’s heeft een samenwerking met de Utrechtse brouwerij ‘de Leckere’ die alleen voor het restaurant het frisse biertje ‘The Mexican’ brouwen. Wil je totaal wat anders? Bestel dan de Mexican bulldog, met deze cocktail trek je de aandacht.

Nobelstraat 163 | Popocatepetl | facebook

Foto’s door: Daniel Versteegh

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram