Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

We hebben een aantal hele fijne pop-up restaurants in Utrecht! Om een paar te noemen: Ceviche Papi, Nieuw Utrechts Toneel en SterkWater bieden alle drie hele fijne concepten aan. Ach, zijn pop-up restaurants niet altijd fijn? Want de gerechten, maar ook de presentatie en locaties zijn vaak spectaculairder dan normaal. Lees je mee? En sla deze lijst met 6x leuke pop-up restaurants in Utrecht op, zodat je het snel terug kunt vinden.  

Reis door Peru met Ceviche Papi

De Peruaanse Jean Carlo Chacón opent weer zijn pop-up restaurant Ceviche Papi bij Metro City Kitchen. Met het menu is ook deze keer weer top! Wat je kunt verwachten? Enkele prachtige gerechten met een mooi verhaal. Misschien weer een Tiradito, het nieuwe sexy nichtje van de Ceviche. ‘Tiradito’ betekent ‘liggend’ in het Spaans. Alle ingrediënten liggen op het bord zodat je precies ziet wat je krijgt geserveerd. Het gerecht bestaat uit een sashimi van zeebaars, met tartaar van inktvis en tijgermelk. Het geheel  knalt van het bord door de mais en avocado die het gerecht verder sieren. Een van mijn lievelingsgerechten zoals je kunt lezen. Maar er is heel veel meer tijdens de pop-up restaurant Ceviche Papi. Ga het zelf beleven!

Datum: 24 en 25 september 2021
Tijdstip: 19:00 – 23:00
Kosten: € nog te bepalen
Reserveren? Hier kun je tickets kopen.
Ceviche Papi volgen op Instagram.

Adres Pop-up Ceviche Papi
Metro City Kitchen
15 Jaarbeursplein
3521 AM Utrecht

Nieuw Utrechts Toneel in Leidsche Rijn

Toneel, muziek en een heerlijk driegangendiner: Het Nieuw Utrechts Toneel biedt het allemaal aan in hun pop-up restaurant met 1,5m afstand. In Nooit meer werken zien we de uiterste consequentie van de technologie die ons werk uit handen neemt. Het is de eerste voorstelling van het NUT (Nieuw Utrechts Thetaer) die gespeeld wordt door robots in plaats van mensen. Het is een complete avond uit, op een toffe buitenlocatie: de nieuwe stadstuin aan het Berlijnplein. Geniet jij van een avond vol theater, mét een driegangendiner?

Datum: diverse data, zie website
Kosten: € 47,50 (inclusief driegangendiner)
Kaartje koop je via: www.nieuwutrechtstoneel.nl

Adres Pop-up Nieuw Utrechts Toneel 
Stadstuin van het Berlijnplein,
Leidsche Rijn

Nooit Meer Werken.jpg
Foto: Nieuw Utrechts Toneel

Pop-up restaurant SterkWater

Het laatste op ons lijstje pop-up restaurants in Utrecht is SterkWater. Ook hier worden verhaal en diner met elkaar verweven en dat op bijzondere locaties langs de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Tijdens deze avonden beleef je de geschiedenis van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Niet alleen door de locatie, maar ook in de gerechten, verhalen en live muziek. Je snapt: dat is culinair genieten in een bijzondere setting.

Adres en data SterkWater
Vanaf 5 t/m 29 augustus 2021, bij Fort Rijnauwen
Kosten: €84,95,- (5-gangendiner inclusief drankarrangement, koffie/thee)
Kaatjes koop je via: www.sterkwater.nl

De Maaltuin in de Botanische Tuinen

Het reizende restaurant, dat neerstrijkt op unieke locaties in Nederland. De liefde voor pop-up restaurants is bij de tweede editie van De Maaltuin ontstaan. Ook dit jaar kun je De Maaltuin bezoeken in de Botanische Tuinen in Utrecht. Een prachtige locatie waar beleving, muziek en dineren samenkomen. Het thema dit jaar is takkenherrie & bladmuziek. Tijdens een wandelend diner proef je de Botanische tuinen begeleid met passende muziek.

Adres en data De Maaltuin
Vanaf 19 augustus t/m 26 september 2021, in de Botanische Tuinen
Kosten: €84,95,- (5-gangendiner inclusief drankarrangement, koffie/thee)
Kaartjes koop je via: www.demaaltuin.nl

Restaurant Cest Ça op Fort Lunet II

Je hebt vast gehoord dat de Nieuwe Hollandse Waterlinie uitgeroepen is tot Unesco-werelderfgoed. Dit historisch en feestelijk nieuws kun je gaan vieren tijdens het pop-updiner van restaurant C’est Ça. Drie dagen lang organiseert Restaurant Cest Ça samen met theatermaker Eline Koelmans een theaterdiner. Het diner staat, hoe kan het ook anders, in het teken van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Adres en data Pop-Up Restaurant C’est Ça
Fort Lunet II aan de Koningsweg 133C
Data: 10, 11 en 12 september 2021
Kaartjes koop je via: www.restaurant-cestca.nl

Ristorante italiano op Fort Vechten

Het succesvolle concept van Kasteel Casa Cammingha strijkt dit keer neer bij Fort Vechten. Een totaal andere omgeving dan het kasteel, maar Fort Vechten is een unieke plek met veel historische waarde. Fort Vechten ligt op het snijpunt van de Romeinse Limes en de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Dat het Waterliniemuseum hier gevestigd is, is dus geen verrassing. Tijdens Ristorante italiano geniet je van pizza’s rechtstreek uit de houtgestookte steenovens. De avond begint met antipasti en een goed glas wijn. Struin over het fort en geniet van de natuur tussen de gangen door.

Adres en data Kasteel Casa Cammingha
Fort Vechten Achterdijk 12
Data: 14 t/m 21 augustus 2021
Kaartjes koop je via: casaforta.nl 

Nog meer belevingen en restaurants in Utrecht? Deze blog vind je vast ook leuk.

  1. Culinair genieten bij nieuw restaurant Céline in Nieuwegein
  2. Bezoek kastelen en buitenplaatsen in Utrecht
  3. Zomers terras van Fort de Batterijen | Explore Utrecht