Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Pizza eten in Utrecht 1

Pizza eten in Utrecht: dit zijn de favorieten van Explore Utrecht!

Deel bericht:

Pizza eten in Utrecht, wie houdt er niet van? Maar wat zijn nou eigenlijk de leukste plekjes en belangrijker nog: de lekkerste? Ik zocht het voor je uit en zette er vijf op een rij. 

De Pizzabakkers Nachtegaalstraat

Deze pizzeria bevat een variatie aan pizza’s met een dunne en krokante bodem. De Pizzabakkers hebben meerdere vestigingen in Utrecht maar dit is mijn favoriet omdat het midden tussen alle drukte een relatief rustig plekje is. De zaak heeft een open keuken met uitzicht op de stenen pizzaoven. Het leukste aan de Pizzabakkers? Ze associëren prosecco niet met luxe, maar zien het als een alledaags drankje, net als in Italië. Altijd tijd voor bubbels dus bij de Pizzabakkers!

Nachtegaalstraat 70
Openingstijden:
Zondag tot en met donderdag 17:00 – 22:00
vrijdag en zaterdag 17:00 – 23:00
www.depizzabakkers.nl

Pizza Beppe

Pizza Beppe maakt pizza’s op de authentieke Napolitaanse manier. Ze volgen de traditionele recepten van de uitvinders van de pizza, want ze respecteren de pizzatradities. Dit komt terug in de manier van bakken en het uiterlijk van de pizzatent. De medewerkers hebben witte schorten aan en in groene letters staat aangegeven wat je bij Pizza Beppe kunt eten; PIZZA. Het is een hippe en gezellige boel in de Hardebollenstraat.

Hardebollenstraat 10
Openingstijden: Maandag tot en met donderdag
zondag 17:00 – 22:00
vrijdag & zaterdag 17:00 – 23:00
www.pizzabeppe.nl

Italiaans restaurant Piero’s

Bij Piero’s valt het interieur bij binnenkomst meteen op. Het is erg kleurrijk, mooi verlicht en aangekleed met planten, drankflessen en tegels. De kaart is mooi opgemaakt en in het Italiaans. De gerechten worden mooi opgemaakt en opgediend op mooie borden en ze smaken zoals ze eruitzien; erg goed. Een welverdiende plek in ons lijstje van favoriete plekjes om pizza te eten in Utrecht.

Ledig Erf 10
Openingstijden: Maandag tot en met vrijdag 17:00 – 00:00
zaterdag & zondag 12:00 – 23:00
www.pierosutrecht.nl

O’Panuozzo Neapolitan Pizzeria

Midden in de stad tussen allerlei cafeetjes bevindt zich deze schattige pizzeria. De pizzeria valt op het eerste gezicht niet zo op, maar loop er eens naar binnen en laat je verrassen door haar heerlijke keuken. Ze hebben een ruim assortiment aan pizza’s en er hangt een leuke sfeer.

Mariastraat 35 | Openingstijden: Ieder dag van 12:00 – 22:00
www.o-panuozzo.nl

LaLotta Pizza e Pinsaria

LaLotta geeft je niet alleen een lekkere, maar ook een gezonde pizza. Lang geleden werd de pizza in Italië namelijk als een gezonde maaltijd beschouwd. De traditionele pizzabodem werd gemaakt van de hele graankorrel die rijk is aan gezonde voedingsstoffen, terwijl de huidige bodem vaak bestaat uit veel koolhydraten. LaLotta keert dus terug naar de gezonde pizza! Het interieur van deze pizzatent is wat chic en de sfeer is gezellig.

Jan van Scorelstraat 21
Openingstijden: Iedere dag van 11:00 – 22:00
www.lalottapizza.nl

Pizza eten in Utrecht Lalotta

[author title=”” image=”http://”]Geschreven door Annemarie Thönissen, student journalistiek in Utrecht.[/author]

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram