Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Het Muzieklokaal Explore Utrecht 1Sinds afgelopen januari is Utrecht een bijzonder horecaconcept rijker: het Muzieklokaal aan de Bemuurde Weerd. Zes dagen per week kun je hier terecht voor een heerlijk ontbijt, lunch, diner of borrel. Wat deze nieuwe hotspot zo bijzonder maakt? Alles draait om klassieke muziek!

Klassieke muziek voor iedereen
Het Muzieklokaal wil klassieke muziek voor iedereen toegankelijk maken. Dat doen ze onder andere door klassieke muziek te draaien, op donderdagavond en zondagmiddag liveoptredens van talentvolle muzikanten te verzorgen en klassieke muziek van de speciale ‘Luister’ menukaart te verkopen. Het succes hiervan blijkt wanneer wij van Explore een borrel willen drinken in Het Muzieklokaal. Er wordt net een liveoptreden gegeven en het café is afgeladen vol, we moeten wachten op een plekje.

Liefde voor de piano en horeca komen samen
Het Muzieklokaal is bedacht door de Utrechtse dames Talitha en Sanne. Samen hebben zij hun droom kunnen verwezenlijken in het eerste klassieke muziekcafé van Nederland. Tijdens een vakantie in Portugal kwamen de ideeën samen. Talitha wilde concertpianist worden en bereidde zich voor op het conservatorium, maar een polsblessure gooide roet in het eten. Sanne zat na haar studie sociale wetenschappen als beleidsmedewerker achter haar computer en werd daar niet gelukkig van. Ze bedachten het concept voor Het Muzieklokaal en door een unieke crowdfunding actie konden ze hun ideeën concretiseren.

beYOUtiful photographyby Wendy van Hardeveld Explore Utrecht 1

Kaart
Bij Het Muzieklokaal kun je naast de klassieke muziek ook terecht voor heerlijke gerechten met een lokaal tintje. Veel producten worden lokaal en duurzaam ingekocht door o.a. een samenwerking met Rechtstreex. Door direct bij de boer te kopen, verkort Rechstreex de keten en krijgt de boer een eerlijke prijs. Alle producten zijn smaakvol, vers en seizoensgebonden.

Zoals Hans Christian Andersen zei: “Where words fail music speaks” en dat is zeker ook zo voor het Muzieklokaal. Een heerlijke plek om te ontspannen, te ontmoeten of te werken.

Het Muzieklokaal Explore Utrecht 7

Bemuurde Weerd OZ 13 | Website | Facebook 

Foto’s: Wendy van Hardeveld en Susanne Sterkenburg

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!