Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Mr. Black Explore Utrecht -14

Mr Black and the White Ox – lunch en diner in voormalig hoofdkantoor Douwe Egberts

Deel bericht:

In de rook van de Douwe Egberts fabriek is sinds kort een nieuwe hotspot geopend: Mr Black and the White Ox! Of moet ik zeggen: twee hotspots in een? Mr Black refereert naar zwarte koffie en is het voorste, meer relaxte gedeelte. Je drinkt hier (zoals de naam doet vermoeden) de lekkerste koffie en kleine gerechten om te delen.

The White Ox refereert naar de kruidenierswinkel van Egberts Douwes ‘de Witte Os’, vroeger volgestouwd met koffie, thee, chocola, zoethout, anijs en specerijen. En dat proef je terug! The White Ox is het wat rustigere en luxere zusje van Mr Black. Hier geniet je van een gangendiner met verrassende gerechten.

Lunch proeven

Wij werden uitgenodigd om te komen proeven voor een lekkere lunch bij Mr Black. Met de lunch staat de kaart hier vol met interessante smaakcombinaties en veel keuze voor zowel de  vegetarische als vleesetende gast. Wij kozen voor de Porchetta sandwich, het gepocheerd ei met halloumi en bietenhummus en een portie zoete aardappel frietjes erbij. Die frietjes waren lekker knapperig en geserveerd met een licht-pittige mayonaise. Ook onze andere keuzes waren uiterst smaakvol!

En nog veel meer…

We mochten naast onze heerlijke lunch ook even een kijkje nemen in wat Mr Black and The White Ox verder te bieden heeft. Zo is er achterin The White Ox een wijnkamer gevuld met duizenden flessen wijn, die je kunt afhuren voor wijnproeverijen, private dinners of vergaderingen.

Daarna gingen we met de lift omhoog om de andere parel te bekijken: de Skybox! Met een prachtig uitzicht over Utrecht rondom lijkt ons dit de perfecte plek voor een borrel of feestje. Maak je het wat laat? Dan kun je altijd nog blijven hangen bij het bovengelegen ‘2L: The Blend’: een aparthotel gespecialiseerd in shortstay verblijf voor expats.

Zeker de moeite waard om een keer richting West te fietsen dus!

Vleutensevaart 100 | mrblackandthewhiteox.com
Openingstijden:
maandag t/m donderdag – 07:00–23:00
vrijdag & zaterdag – 08:00–00:00
zondag 08:00–23:00

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram