Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Michelin sterren Heron Petit Restaurant Explore Utrecht 1

Michelin sterren in Utrecht | De Culinaire Top

Deel bericht:

Eind maart regende het weer sterren in Utrecht! Michelin sterren wel te verstaan! Maar Michelin is toch van die banden? Hoe kwam de bandengigant nou in de culinaire wereld terecht? De gebroeders Michelin startten aan het begin van 1900 met het uitgeven van gratis gidsen om chauffeurs te wijzen op goede restaurants en fijne hotels in Frankrijk. Dat groeide uit tot een succes. Meer dan honderd jaar later betekent een vermelding in deze gids dat een restaurant een heel goede keuken heeft en de bediening gewoon hartstikke goed is! Benieuwd naar de Michelin sterren in (de provincie) Utrecht?

In onze provincie en stad hebben meerdere toprestaurants een ster of een bib-gourmand vermelding behouden of gekregen. En het mooie is, dat sommige ook menu’s voor thuis aanbieden. Kijk hieronder wat de Michelingids over deze mooie restaurants zegt:

Michelin sterren in (provincie) Utrecht

Kasteel Heemstede*, Houten: ‘Verwacht verrast te worden door gezochte Europese wijnpareltjes, met een stevige knipoog naar Nederland. Ze passen perfect bij de intensiteit die chef Schuiling op het bord brengt.’

De Burgemeester*, Linschoten: ‘Het pittoreske Linschoten is een omweg absoluut waard. De charme van het dorp is hartverwarmend, maar vooral: men eet er geweldig goed. In het voormalige raadhuis verzilveren Sander en Anne Spruijt hun rijke ervaring bij toprestaurants. Hun verhaal is af, van de hartelijke groet tot de friandises bij de koffie.’ Je kunt De Burgemeester afhalen!

Tante Koosje*, Loenen aan de Vecht: ‘De veelzijdige Roland Veldhuijzen drukt zijn stempel op deze prachtlocatie. De à la carte gerechten tonen de klassieke vakkennis van deze ervaren chef.’

’t Amsterdammertje*, Loenen aan de Vecht: ‘Bij ’t Amsterdammertje draait het om fun, maar dan in een uitermate vakkundige uitvoering.’

La Provence*, Driebergen-Rijsenburg: ‘De diversiteit van de texturen, het spelen met koud en warm, krachtige sauzen maar ook subtiele aciditeit. Met dergelijke finesses creëert chef Van Alten diepgang.’ Het menu van La Provence kun je afhalen.

Voltaire*, Leersum: ‘De precieze technische uitvoering van de gerechten is opmerkelijk. Voltaire, dat is pure klasse.’

De Nederlanden*, Vreeland: ‘Hebt u zin in lam, paling of een stukje kaas als dessert? Wees dan maar zeker dat chef Berends u het beste lokale aanbod voorschotelt. Probeer zeker zijn oesterbereidingen uit, een specialiteit.’ Je kunt hier een mooi 6-gangenmenu afhalen!

sterren restaurants in Utrecht

Bib-Gourmand in de stad

Héron: ‘De creativiteit waarmee de chef minder evidente bereidingen uitvoert en groenten een hoofdrol geeft, verrast. Dit is duurzaamheid op zijn lekkerst!’ Herón biedt een heerlijk afhaal menu voor thuis aan.

Bib-Gourmand in provincie Utrecht

Utrecht is klaar voor een culinaire explosie! Waar blijft de Michelin ster voor Utrecht stad?

Video via Food Inspiration
Meer informatie over alle vermeldingen op de Michelingids

Meer culinaire lijstjes bekijken over Utrecht?

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram