Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Metro Kitchen Explore Utrecht-14

Metro City Kitchen op het Jaarbeursplein

Deel bericht:

Op de vraag waar je op Utrecht Centraal Stationkunt afspreken heb ik sinds kort maar éénantwoord. Metro City Kitchen! Vaak volgt dan de vraag waar op het station het restaurant is gevestigd. Ja.. Het is tijd om kennis te maken met Metro City Kitchen, gevestigd op het Jaarbeursplein.

Stijlvol met een vleugje vintage

Metro City Kitchen bestaat uit twee delen: Downtown Deli en Uptown Dinning. Bij Downtown Deli kun je terecht voor een vroeg ontbijtje tot aan een goed verzorgde borrel op het terras. Dit deel van het restaurant is creatief ingericht met een mooie kas, waar je kan dineren, en hoge tafels voor een borrel of een snelle hap. Een strakke bar in het midden van de zaak. En gezellige zithoekjes waar je rustig een kop koffie kunt drinken.

Uptown dinning

Het Uptown restaurant opent later dit jaar de deuren voor degene die uitgebreid willen dineren in een stijlvolle omgeving. De mooie creaties van stigerwoods sieren de centrale muur en velvet stoelen in twee verschillende designs geven Uptown een edgy vibe.

De City Kitchen menu

De menukaart is divers en biedt opties voor ontbijt, lunch, diner en borrel. We gingen dineren bij Metro en kozen voor twee gerechten van de kaart. De avond begon met een selectie dips met warmnaanbrood en een glas witte wijn. Een heerlijke start! Vervolgens koos ik voor de carpaccio van gele biet en de citroenrisotto. Mijn tafelgenoot koos de dorade ceviche en de kabeljauw met zeekraal, venkel en zoete aardappel. En natuurlijk bestelde we een portie friet met truffel mayo. Want ja, truffel mayo kan ik niet weerstaan!

We hebben de hele avond genoten van de smaakvolle gerechten en de vriendelijke bediening. De citroenrisotto is lekker fris en romig. Zeker een aanrader! Het dessert moeten we nog een keertje gaan proeven, want daar kon ik geen ruimte meer voor maken.

Dus als je nog niet aan de andere kant van het Centraal Station bent geweest, dan is Metro City Kitchen zeker een goede reden om een keertje af te spreken aan de Jaarbeurszijde.

Jaarbeursplein | restaurantmetro.nl

Foto’s downtown & gerechten: Dainahara Polonia
Foto’s uptown: instagram.com/justinebiesotdotcom door  Justine Biesot

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram