Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Amelisweerd Explore Utrecht 1

Me-time in Amelisweerd & Rhijnauwen

Deel bericht:

Mijn favoriete seizoen is de lente. Ik heb dus geluk dit jaar, want de lente doet vroeg haar intrede. Terwijl de zon de wereld een beetje vrolijker probeert te maken, ga ik op weg naar de landgoederen Amelisweerd en Rhijnauwen, net buiten de stad. Hier kun je middenin de natuur genieten van wat welverdiende tijd voor jezelf. Waar je ook loopt of fietst, je komt altijd uit bij een van de vele theehuizen, lunchrooms of restaurants in de omgeving.

Landgoed Amelisweerd ligt aan de Kromme Rijn, dus je ziet overal mensen in boten en kano’s. Als je de landgoederen zelf ook vanaf het water wilt bewonderen, kun je een boot of kano huren bij Rijnstroom. Landgoed Amelisweerd is opgedeeld in Nieuw Amelisweerd en Oud Amelisweerd en grenst aan Rhijnauwen. Wanneer je Amelisweerd of Rhijnauwen bezoekt, is het bijna onmogelijk om niet ook het andere landgoed te bekijken. Er zijn veel wegen die naar Amelisweerd of Rhijnhauwen leiden. Ik neem meestal de route via het stadion naar de Uithof of ik ga via de Koningsweg. Maar welke route je ook kiest, je komt altijd langs een aantal restaurants die de moeite waard zijn om te bezoeken.

Leuk weetje: van 1808 tot 1810 was het landgoed Amelisweerd in handen van Napoleon Bonaparte. Hij heeft hier zelf slechts 8 dagen gewoond.

In onderstaand overzicht staan in willekeurige volgorde restaurants in Amelisweerd en Rhijnauwen.

1. Restaurant Vroeg
Dit is de perfecte plek om even weg te zijn uit de stad en te genieten van de natuur. Bij Vroeg is bijna alles huisgemaakt. Ze wonnen zelfs een prijs omdat ze het lekkerste brood verkopen! Je kunt hier ontbijten, lunchen, high tea-en en dineren.

2. Parkcafé Buiten
Wanneer je via het Wilhelminapark naar de landgoederen gaat, kom je langs Parkcafé Buiten. Dit café is erg populair bij fietsers en mensen die vaak in het Wilhelminapark komen. Het is de ideale plek om even te stoppen voor een ijskoud biertje of een ander drankje op het terras.

3. Ik smelt voor jou
Wanneer je vanaf Theehuis Rhijnauwen teruggaat naar Utrecht, kom je langs een roze ijskar met de naam ‘Ik smelt voor jou’. Bij deze ijskar hoort ook een klein terras. Even stoppen voor een Italiaans ijsje is altijd een goed idee..

4. De Veldkeuken
De Veldkeuken heeft haar eigen bakkerij, dus alles wat ze hier verkopen is biologisch en vers. Wanneer ik foto’s van hen zie op Instagram verlang ik altijd naar een stuk van hun heerlijke zoete taart. De Veldkeuken is gelegen in de buurt van het Museum van Amelisweerd, langs de Kromme Rijn. Het is de perfecte locatie om te stoppen voor een lunch, zodat je daarna met een gevulde maag verder kunt wandelen of fietsen. Op het menu staan sandwiches, soepen, gebak, koffie, thee en koude dranken. Je kunt hier ook vers brood of zoete lekkernijen voor thuis kopen. De Veldkeuken is een paradijs voor zowel kinderen als hun ouders. Op een zonnige middag barst het hier van de gezinnen.

5. Theehuis Rhijnauwen
Ik vind het heerlijk om langs de Kromme Rijn te zitten en een boek te lezen, te nippen aan mijn latte en te kijken naar de bootjes die voorbij varen. De stoelen dichtbij het water zijn erg populair bij de bezoekers van de landgoederen, maar als je geluk heb lukt het je om een plekje te bemachtigen. Veel mensen gaan naar het theehuis om pannenkoeken te eten, maar er staan ook veel andere gerechten op de kaart. Ik bestel altijd een zoete pannenkoek, ik hou niet van de hartige variant. Maar dat is persoonlijk. Alleen in de herfst bestel ik liever iets anders, bijvoorbeeld een stoofpotje (rundvlees) met een groot stuk brood. Heerlijk!

Ken jij een restaurant dat we kunnen toevoegen aan deze lijst? Laat het weten in een reactie onder dit bericht.

Hieronder een aantal foto’s die ik maakte tijdens mijn fietstocht naar Amelisweerd en Rhijnauwen.

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram