Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Leidscherijn-Hotspots-Explore-Utrecht-2.jpg

Leidsche Rijn: de nieuwste hotspots op een rij

Deel bericht:

Er gebeurt veel in Leidsche Rijn en ik begin me een klein beetje te schamen dat ik nog nooit de gele brug over ben gefietst. Hoog tijd om hier de nieuwe hotspots een bezoekje te brengen. Je fietst vanaf centrum Utrecht in twintig minuten naar het centrum van Leidsche Rijn. Ben je wat minder sportief? Niet getreurd, met de trein ben je vanaf Utrecht Centraal in slechts vier minuten in dit bruisende deel van Utrecht. Ik zet de nieuwste hotspots in Leidsche Rijn voor je op een rij gezet.

Venster bij Raum

Op nummer 1, Venster bij Raum! Vind je het uit-de-grond-gestampte centrum van Leidsche Rijn helemaal niks? Breng dan zeker een bezoek aan horecapaviljoen Venster. Hier kan je binnen en buiten volop genieten van de zon én de bijzondere kunstprojecten van de openbare expositieruimte Raum. Venster heeft een dagelijks wisselend menu waar voornamelijk lokale producten op te vinden zijn. Venster is geopend vanaf woensdag tot en met zondag vanaf 11:30.

Utrecht Leidsche Rijn| Berlijnplein 520 | Venster Utrecht

Wijnbar Most

Ik heb een zwak voor wijnbarretjes. Gelukkig is er één factor dat me ervan weerhoudt om iedere vrijdagavond naar een wijnbar te gaan: het is echt heel duur! Bij wijnbar Most mag dit geen excuus meer zijn: hier kan je namelijk zelf je wijn tappen. Je kan kiezen tussen een proefglaasje, een half glas of een heel glas. Zo zijn ook de beste en duurste wijnen leuk om te proeven! Most is sinds augustus geopend, zeven dagen per week vanaf 12:00.

Utrecht Leidsche Rijn| Brusselplein 191 | Wijnbar Most

Alan & Pim’s

Zodra je het Brusselplein op komt lopen dan komt de geur van een gegrild kippetje je al tegemoet. En wie houdt er nu niet van kip van ’t spit?  Bij Alan & Pim’s  kan je kiezen voor een halve of een hele kip. Persoonlijk ben ik geen fan van sterk gekruide kip maar voor degene die meer willen dan naturel: ook de smaken Provençaals, BBG en Chimichurri zijn verkrijgbaar. Ook hier kan je zeven dagen per week van 11:00 tot 21:30 een kippetje bestellen.

Utrecht Leidsche Rijn| Brusselplein 11 | Alan en Pims utrecht

Bar Iberico

Midden in het centrum van Leidsche Rijn is een stukje Spanje te vinden. Hier kan je genieten van warme authentieke Spaanse broodjes of een uitgebreid borrelplateau met -natuurlijk- Iberico ham. ’s Avonds kan je bij bar Iberico uitgebreid tapas eten. En laten we eerlijk zijn: een centrum is niet compleet zonder een tapastent.

Utrecht Leidsche Rijn| Brusselplein 1 | Bar Iberico

Kavos

We blijven nog even op het Brusselplein want hier is nog een pareltje te vinden: Kavos, een Grieks restaurant en wijnbar. Zet alles wat je weet over Griekse restaurants uit je hoofd want Kavos is echt andere koek. Het restaurant oogt zeer luxueus en is warm en stijlvol ingericht. De grote schalen gyros en souvlaki zal je hier niet op tafel krijgen: de Griekse keuken is hier een stuk verfijnder. Kavos is zeven dagen per week geopend van 11:30 tot 21:30.

Leidsche Rijn| Brusselplein 5 | Winebar Kavos

Ma Bella Cake Café

Op de Parijsboulevard in Leidsche Rijn is sinds 13 september Ma Bella Cake Café geopend. Vanaf 10:00 kan je hier terecht voor een heerlijk ontbijtje en vanaf 12:00 kan je hier lunchen met een salade, luxe broodjes, tosti’s, panini’s en natuurlijk pannenkoeken! Daarnaast is Ma Bella Cake Café een uitstekende locatie voor een heerlijke high tea.

Utrecht Leidsche Rijn | Parijsboulevard 34

30ML

Ik ken 30ML natuurlijk van het Vredenburg en de Zadelstraat maar ook in Leidsche Rijn is ondertussen een 30ML te vinden. Hier kan je kiezen voor Braziliaanse of Mexicaanse bonen en daarmee maken ze een goede kop koffie voor je. Ik word heel vrolijk van de ‘All Day Breakfast’ menukaart waar mijn favoriet op de vinden is: Eggs Benedict.

Utrecht Leidsche Rijn| Grauwaartsingel 370 | 30ml Leidsche Rijn

[author title=”Bijdrage door Sharmaine” image=”https://www.exploreutrecht.nl/wp-content/uploads/2018/10/profiel_Sharmaine.jpg”]Sharmaine is een freelance journalist, schrijver en fotograaf met een grote passie voor Utrecht. Opgegroeid in het bourgondische Zeeuws-Vlaanderen waar ze jarenlang in de horeca werkte. Ging naar de hotelschool in Brugge en vertrok daarna naar het prachtige Oostenrijk om te wonen en te werken. Na twee jaar werd het tijd voor een ander land en dus vertrok ze samen met haar vriend naar Australië. Daar ontdekte Sharmaine haar liefde voor fotografie en besloot dit verder te ontwikkelen op de hogeschool voor Journalistiek in Utrecht. Tijdens haar studie leerde ze de stad steeds beter kennen en raakte geinteresseerd in de rijke geschiedenis van Utrecht. Sinds 5 jaar woont ze in hartje centrum. Het liefst speurt ze naar bijzondere winkeltjes, boetiekjes en restaurantjes die weinig mensen kennen.[/author]

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram