Explore UtrechtOnze Utrecht, Jouw avontuur

Restaurant LEEN Explore Utrecht 5

LE:EN – Heuveloord Utrecht

Deel bericht:

Ik was weer eens op de Aziatische tour en dit keer bij LE:EN. Toch wel een bekende naam in Utrecht, het restaurant zit alleen niet in het centrum, dus je denkt er niet zo snel aan als je in de stad bent. Dit is echter geen reden om niet te gaan want ik heb er echt heerlijk gegeten. En het voordeel van dat het niet in de stad zit maar net erbuiten is dat je er met gemak kunt parkeren (gratis!) en natuurlijk ook gewoon met de fiets kunt komen. En het ligt heel dicht bij de Westerkade (hier zat LE:EN vroeger).

Creatief Intérieur

LE:EN is gevestigd in een industrieel pand op een kleinschalig bedrijventerrein in Hoograven. Ik was er midden in de winter, maar ze hebben een mooi terras met relaxte stoelen, gedeeltelijk aan het water, dus ook in de zomer is het bij LE:EN goed toeven. Binnen is het groot, heel groot met een hoog plafond verschillende restaurant gedeeltes en ook zitgedeeltes met comfortabele banken. Aan de inrichting is duidelijk tijd besteed, met gigantische muurschilderingen en gave lampen. De open keuken staat centraal in de ruimte.

Aziatische Tapas

Het eten is geïnspireerd op de Aziatische keuken van Thailand tot aan Korea en van Vietnam tot Indonesië. Eerst kies je een lekker drankje, één van de vele Aziatische biertjes, cocktails (of mocktails) of Asian Iceteas. En dan krijg je de menukaart. Daarvan kies je verschillende kleine gerechtjes die je natuurlijk deelt met je tafelgezelschap. In mijn geval heel handig want ik had iets heel pittigs besteld, wat ik nooit zo goed trek, dus dat kon ik mooi doorschuiven :-). Enkele highlights: de Indiase salade met groene asperge en babymais, de sushi met zwaardvis, de Thaise viskoekjes en de witte chocoladetaart met kokos en spekkoek, zo lekker!!

Ga er heen, je zult er geen spijt van krijgen. En heb je iets te vieren met een grote groep? Volgens mij is deze plek daar bij uitstek geschikt voor!

Adres: Heuveloord 140
Google map
Facebook Pagina

Photo credits – Michaela – The new life beginning

Geschreven door Lotte van der Spek

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op Instagram en Facebook. Tot Kijk!

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram