Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Le Clochard | Verrassing in Ridderhofstad

Deel bericht:

Ik kom altijd op de mooiste plekken als ik een verkeerde afslag neem. Toen ik laatst vanaf Lepelenburg terug wilde naar de Mariaplaats, kwam ik uit in de Ridderhofstad. Dit is een smalle straat vlakbij Park Lepelenburg. Ik had deze straat al eens eerder gezien tijdens een van mijn Bootcamp lessen en ik wist dat hier een plek was waar je terecht kon voor een laat ontbijt, namelijk tussen 10.00-15.00 uur. Ik vond dit altijd erg vreemd. Totdat ik zelf een keer trek had in een laat ontbijt en geen zin had om het zelf te bereiden. Ik besloot naar het restaurant te gaan dat ik dus al eerder had gezien tijdens bootcamp en toen ik verkeerd reed, namelijk Bistro Le Clochard.

Le Clochard bestaat al sinds 1973 en is daarmee de oudste bistro van Utrecht. Binnen is het een beetje donker, precies zoals je verwacht bij een bistro. De sfeer is warm en gastvrij. Wanneer je plaatsneemt op een van de stoelen langs de kleine ramen, heb je uitzicht op de straat. Er staat ook een grotere tafel met daaromheen wat kleinere tafels. Er is een open haard met ertegenover banken met loungekussens. Het voelt allemaal erg vertrouwd en vriendelijk (eigenlijk doet het me een beetje aan het café in de films van Harry Potter denken. Nu vind je me waarschijnlijk echt een grote nerd, maar het zij zo!). Aan de muur hangen allemaal visitekaartjes en foto’s van al het personeel en de klanten van de afgelopen 40 jaar.

Le Clochard is beroemd vanwege zijn eenvoudige maar smakelijke gerechten zoals kipsaté of spare ribs. De bistro is bij veel studenten geliefd vanwege deze eenvoudige en goedkope maaltijden. Toen ik er was kwamen er steeds studenten binnenvallen die wilden ontbijten. Locals bezoeken Le Clochard ook vaak voor de mosselen en het bier dat ze hier schenken. Er komen ook veel toeristen, die hebben waarschijnlijk de verkeerde afslag genomen 😉

Le Clochard is een hele aangename verrassing in de Ridderhofstad! Het menu is eenvoudig maar goed en het personeel is vriendelijk en maakt graag een praatje. Dat ze een uitsmijter op het menu hebben staan is zeker een pluspunt. Al hou ik er zelf meer van een lekkere omelet. Ik hoorde dat de spare ribs ook heerlijk zijn. Ik kom hier dus zeker terug om te dineren bij de open haard.

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram