Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Black Brew Koffie Explore Utrecht-15

Black Brew in Wijk C voor muziek en goede koffie

Deel bericht:

Verstopt aan de rand van het centrum in de Willemstraat bevindt zich de koffiebar Black Brew. Bij binnenkomst valt meteen de stijlvolle inrichting op. De toonbank en het keukenhokje beiden vervaardigd van kurk complementeren de kleine houten tafeltjes en metalen stoelen. De inrichting is hip, niet hipster. En bij binnenkomst voelt het meteen al vertrouwd

Koptelefoon

Dat muziek belangrijk is, is vooral te merken aan de luister- zithoek die vooraan in Black Brew gecreëerd is. Daar hebben klanten de mogelijkheid om in de luie stoel, met een koptelefoon op, naar een grote selectie platen te luisteren.

Ook bij de wc wordt het belang van muziek in niet al te subtiele woorden aan de klanten duidelijk gemaakt. Op een bordje daar staat namelijk geschreven: ‘if you think the music is too loud, you’re probably too old.’ Te luid is de muziek overigens niet, hoorbaar wel.

Qua koffie doet Black Brew geen hele bijzondere dingen. Verwacht dus geen Chemex, Aeropress of andere bijzondere zetmethoden. Gewoon espresso en de daarbij horende varianten. Wel is er de Black Brew Syphon Coffee, een bijzondere pot koffie gezet met een vacuüm methode.

Rock & Roll espresso

Die laatste variant hebben we helaas niet kunnen proberen. Een hele pot koffie alleen opdrinken is een beetje teveel van het goede. De espresso is wel geproefd en daarvoor niets dan lof. De espresso is dik en heerlijk qua smaak, niet te bitter en niet te zoet, nagenoeg perfect.

Wie bij zijn drinken ook graat iets eet is bij Black Brew ook aan het goede adres, verwacht geen broodjes, maar taarten, bananenbrood en verschillende soorten muffins behoren tot de opties.

Rondje Wijk C

Black Brew ligt dan niet midden in het centrum, maar als je een lekker kopje koffie, thee of iets fris wil is het zeker de moeite om de extra meters te lopen. Ook al is het alleen maar om iets van Wijk C te zien. Lange tijd was dit een van de armste wijken van de binnenstad en zelfs nu is het nog een echte volksbuurt . In wijk C vind je onder andere verschillende kerken, restaurants zoals Spaghetteria en het hoofdpolitiebureau van de stad Utrecht.

Adres: Willemstraat 55

Header: Robert van Walsem – Volg Robert op Instagram
Artikel: Max van der Heijden

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram