Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Horeca hotspots langs het Merwedekanaal Explore Utrecht 4

7 x Horeca hotspots langs het Merwedekanaal in Utrecht

Deel bericht:

Utrecht ontwikkelt zich buiten het centrum al enige tijd alle kanten op. Op allerlei locaties in de buitenwijken poppen leuke, gezellige en lekkere tentjes op waar het dikwijls goed toeven is. Ook langs het Merwedekanaal. We presenteren ze van zuid naar noord: 7 x horeca hotspots Merwedekanaal. Ga je mee?

Sfeervol ontspannen bij Op Zuid

Beginnen we in het zuiden dan komen we eerst bij Op Zuidin de punt van Oud Hoograven. Het voormalige gebouw van draadnagelfabriek Neerlandia is daar succesvol getransformeerd tot wooncomplex met aan de waterkant de New York Style bistro & bar Op Zuid. Het is een unieke en stoere plek in de wijk waar je in een bijzondere sfeer prima kunt ontspannen en genieten.

Het ruime terras geeft weids uitzicht op het water, waar het Merwedekanaal zich afsplitst van de Vaartsche Rijn. De menukaart is geïnspireerd op de vele eetculturen zoals New York deze kent, keukens & smaken uit verschillende landen worden gecombineerd.

Zakelijke insteek van Southpark

Verstopt op het aan de overkant gelegen Business Eiland Utrecht vind je Southparkin de zuidvleugel van het voormalige kantoorgebouw Europalaan 100. Naast tijdelijke vergaderlocatie en zaalverhuur is er ook een evenementenruimte én een café-restaurant. De openingstijden zijn wellicht nog wat beperkt, je kunt er van maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 18:00 uur terecht voor een kop lekkere koffie, besloten lunches, zakelijke borrels of voor private dining. Meer gericht op zakelijke bijeenkomsten en evenementen dus, maar op dat vlak zeker vermeldenswaardig.

Vrijmibo bij Marcus

Vergelijkbaar is de opzet van tijdelijke creatieve werk-, vergader- en evenementenlocatie
Kanaal30, verderop langs het Merwedekanaal, waar Marc van Nieuwkerk ruim een jaar terug is neergestreken met zijn succesformule Marcus. Inmiddels het kloppend hart van Kanaal30, kun je bij Marcus van maandag t/m donderdag van 09:00 tot 18:00 uur en vrijdag tot 22.00 uur terecht voor vers gebrande koffie, een lekkere lunch, bijzondere wijn en speciale bieren naast mooie planken vol lekkers. Ideaal voor een gezellige vrijmibo op het knusse terras met je vrienden. De deur staat wagenwijd open voor iedereen, van stadsbewoner tot flexwerker.

Ode aan De Klub

Al geruime tijd succesvol gevestigd in Vechtclub XL op het voormalige OPG-terrein in
Merwede – de meest innovatieve, duurzame en levendige stadswijk in wording – vind je restaurant De Klub. Gastvrije eigenaren Lisa Meijntjes, Joost Vermeulen en Jasper Kaan hebben er inmiddels naam en faam opgebouwd met hun culinaire kunsten en serveren iedere week een nieuw en bijzonder menu.

Er zijn altijd twee keuzes bij zowel voorgerecht, tussengerecht als hoofdgerecht: één vegetarisch, de andere met vlees of vis. Het menu staat altijd in het teken van een thema. Spannend dus altijd wat het weekmenu is en steevast beschreven als ‘De Ode Aan…’. Een absolute aanrader!

Fine dining bij FICO

Chefkok Menno van der Pol en bedrijfsleider Norbert Zunnebeld zijn de eigenaren van FICO. Zij runnen samen ook al het restaurant in de watertorenbij Heuveloord, WT Urban Kitchen. Het pand aan de Veilinghaven heeft een werkelijk unieke architectuur, een bijzonder sfeervol interieur en een prachtig terras met uitzicht op de haven.

Je geniet er van wereldse smaken en eigentijdse combinaties, met soms een knipoog naar het klassieke. De kaart wisselt wekelijks en er zijn regelmatig specials buiten het normale menu. Van dinsdag tot en met zaterdag kun je er terecht, ook voor private dining en vergaderen of lunchen met een gezelschap. Bijzondere locatie, voortreffelijk eten.

Tekst gaat verder onder foto’s

[tie_slideshow]

[tie_slide]

Horeca hotspots langs het Merwedekanaal Explore Utrecht 3
Henja Kooijman van Wunderlust Fotografie

[/tie_slide]

[tie_slide]

Horeca hotspots langs het Merwedekanaal Explore Utrecht 1
Southpark

[/tie_slide]

[tie_slide]

Horeca hotspots langs het Merwedekanaal Explore Utrecht 2
Buurten in de fabriek

[/tie_slide]

[tie_slide]De Klub Explore Utrecht 1[/tie_slide]

[tie_slide]

Restaurant Fico Explore Utrecht 20
Fico door Lars Verkroost

[/tie_slide]

[tie_slide]Strand Oog In Al Explore Utrecht 1[/tie_slide]

[/tie_slideshow]

Buurten in de Fabriek

Nog een tot onder andere restaurant omgetoverde voormalige fabriekshal vind je tegenover het indrukwekkende Muntgebouw en naast de prachtige stadsoase Park Oog in Al. Bij het gezellig buurtrestaurant Buurten in de Fabriek, gevestigd in de Cereolfabriek, kun je 7 dagen per week de hele dag terecht: van een vroege kop koffie tot een zakenlunch of een snelle hap met het gezin.

Wie er aanschuift kan genieten van eigentijdse gerechten en verassende dranken. Er is veel mogelijk bij Buurten in de Fabriek, zo worden er bijvoorbeeld ook leuke evenementen georganiseerd in samenwerking met de buurt. Ook kun je er de voor de deur gelegen sluiswachterswoning afhuren voor feesten en partijen. Het voelt er echt als thuiskomen.

Chillen bij Strand Oog in Al

Met je vrienden langs de waterkant genieten van heerlijk eten en drinken kan bij
Soia in de noordelijke punt waar het Merwedekanaal overgaat in het Amsterdam Rijnkanaal. Soia staat voor Strand Oog in Al en je kunt het gerust één van de fijnste plekjes van Utrecht noemen, onder andere vanwege het weidse uitzicht over het water, maar vanzelfsprekend ook omdat je er heerlijke kunt lunchen, borrelen en/of dineren.

Er is een prima gevarieerde kaart met ook vegan en vegetarische gerechten, heerlijk met een van de speciaalbieren of smaakvolle wijnen. Soia is kindvriendelijk met een omheinde speeltuin en serveert ook voor jonge gastjes iets lekkers.

Header foto door Henja Kooijman van Wunderlust Fotografie

Deze hotspots vind je vast ook leuk

Ontbijten in Hoog Catharijne: 5 Hotspots voor een goed begin van de dag
Glutenvrij lunchen in Utrecht: 9 hotspots voor een heerlijke lunch
3 nieuwe horecazaken in het hippe Hardebollenstraat in Utrecht

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram