Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Heron Petit Restaurant Explore Utrecht 9

Héron: bijzondere nieuwkomer op een verborgen plek

Deel bericht:

Héron Petit Restaurant is fonkelnieuw en toch ook weer niet zo nieuw. Je kent het misschien al wel en wie weet heb je er zelfs al gegeten. De vorige twee zomers was het een pop-up restaurant. Dat was een blinkend succes, dus nu gaan de twee culinaire wonders die de drijvende kracht vormen van Héron, voor het echie.

Crowd funding

Joyce Bielderman en Victor ‘Plukker’ Stukker hebben allebei hun strepen verdiend in de culinaire wereld. Victor was een bekend gezicht bij MaS en Keuken van Gastmaal, terwijl Joyce je liet smullen met haar pennestreken, onder meer op Culy.nl.

Toen de rijp was, startten ze een crowdfundcampagne. Binnen no-time wisten ze 150% van het doel binnen te halen en nu is het zover!

Heron Petit Restaurant Explore Utrecht 3

Puur, lokaal lekkers

Bij een restaurant met een reiger als logo, begint mijn maag niet terstond te knorren, maar de filosofie daarachter pakt heel goed uit. De reiger is niet eenzijdig, dus eet alles wat hij kan vinden in zijn omgeving. Bij Héron eet je zonder opsmuk. Er zijn korte lijntjes met lokale leveranciers, die zelf met de handen in de modder staan of de vis uit de zee trekken.

De smaak is daardoor fantastisch. Alle gerechten zijn bijzonder, 13 in 1 dozijn kan je hier op je buik schrijven. Mijn tip: duik er volledig in en geef je over. Neem geen genoegen met minder dan het 4-gangendiner!

Heron Petit Restaurant Explore Utrecht 4

Schalkwijkstraat 28 | Website | Facebook

Foto’s door Susanne Sterkenburg

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram