Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Burger Bars Explore Utrecht Header

4 x Hamburgers happen in Utrecht

Deel bericht:

Als je mij op Instagram volgt heb je vast gezien dat ik dol ben op eten en vooral op hamburgers. Je kunt mij midden in de nacht wakker maken voor een juicy burger met bacon en een portie verse handgesneden friet. De #exploreutrechtlijst van deze week gaat dan ook over burgerbars! Utrecht telt er vier. Voor jullie zet ik deze vier burgerspots op rij. Maar laat mij vooral ook weten wat jouw favoriete burger-bar in Utrecht is!

Meneer Smakers was de eerste hamburgerbar in Utrecht. Ik maakte een sprong van vreugde toen ik het nieuws hoorde. Meneer Smakers heeft de beste hamburgers gemaakt van premium rundvlees, daarbij kun je heerlijke zelfgemaakte frietjes bestellen. Je kunt zelfs kiezen voor een wit of volkoren broodje. Op het menu, staan diverse hamburgers met gezellige familienamen. Mijn favoriet is de Miss Smakers, een pittige en sappige hamburger! Meneer Smakers op de Nobelstraat is vrij klein, maar gelukkig kun je ook meenemen. De tweede locatie op het Ledig Erf biedt meer zitplaatsen, maar nog steeds kan het erg druk zijn. Aan het winkelen in het centrum? Stop dan voor een burger in het filiaal aan de Oudegracht.

Nobelstraat – Ledig Erf – Oudegracht

Fa. Pickles is een hamburger bar slash wijnbar. Een geweldige combo voor een hamburger- én wijnliefhebber! Geen gewone hamburgers bij Pickles: hier draait het om luxe hamburgers. Naast een gewone hamburger staan er ook een eendburger, een Wagyuburger en een truffelburger op het menu. Geen vleesliefhebber? Geen zorgen. Salades staan hier ook op de kaart. Het interieur bij Pickles is industrieel en minimalistisch. Het beeld van het varken op de muur doet me denken aan een slagerij. Bij Pickles kun je dineren of  meenemen, afhankelijk van je stemming of tijd.

Drieharingstraat 1-3

Burger Bar is een bekende burgerbar uit Amsterdam en opende dit jaar een filiaal in Utrecht. De zaal zit meestal bomvol met mensen, dus natuurlijk moest ik langsgaan om zelf een hamburger te proeven. Bij de Burger Bar kun je je eigen hamburger samenstellen. Je kunt kiezen uit hoeveelheid rundvlees, toppings en saus. Bij de Burger Bar heerst een Amerikaanse sfeertje. Na een intensieve winkelsessie is het een ideale spot voor een stevige hamburger.

Schoutenstraat 15

Ellis Gourmet Burger is de nieuwste burgerspot in Utrecht. De uit België afkomstige keten heeft een nieuwe zaak geopend op de Neude. In België is Ellis razend populair en Nederland begint er langzamerhand ook aan de ‘gourmet burger’ te geloven. Ik bezoek vaak Rotterdam en een burger bij Ellis is een must voordat ik weer op de trein richting Utrecht vertrek. Maar dat is door de komst van de nieuwe zaak nu overbodig, want ik kan lekker op het terras op de Neude van een heerlijke burger genieten. En de toetjes en huisgemaakte ice tea’s zijn bij Ellis zeker het bestellen waard. Probeer ook de vegetarische burgers, waarvan er twee op het menu staan.  

Neude 31

Foto’s Meneer Smakers: Michaela – The new life beginning

Header & foto’s ELLIS Gourmet Burger: Susanne Sterkenburg

[googlemap src=”https://www.google.com/maps/d/embed?mid=1Q-ZmOrQ4NdLAVrcZ2UGDVBDBv3c” width=”500″ height=”500″ align=””]

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!

Explore Utrecht Map offline bekijken? Download de Explore Utrecht app!

Utrecht_english_strip

Mede mogelijk gemaakt in samenwerking met

Favoroute_Logo_600px

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram