Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Fine drinking in Utrecht | exclusieve cocktails & bijzondere whiskey’s

Deel bericht:

Laten we eerlijk zijn, als IKEA in haar reclame zegt dat aandacht alles mooier maakt, dan hebben ze gelijk. En dat geldt ook als je de stad ingaat om gezellig ergens een drankje te doen. Prachtig toch als de goed geklede barman of –vrouw dan met zorg jouw cocktail mixed of je een prima advies geeft over de beste whisky van het huis. We tippen drie adresjes waar fine drinking als nieuwe trend tot in de puntjes wordt waargemaakt.  

Fine drinking wordt hip in de Domstad

Een ‘touch of FINCH’

In de Drieharingstraat 5 opende vlak voor kerst Mr. FINCH zijn deuren. Een vernieuwend concept rond fine drinking uit de koker van horeca-ontwikkelaar Rolf Hopman (HopmanKersten project BV). Mr. FINCH staat voor kwaliteit in zowel product als presentatie en heeft een uitgebreide drankenkaart met meer dan alleen premium made cocktails. Alle dranken worden er met aandacht, expertise, creativiteit en klasse bereid en geserveerd. Of het nu om koffie, thee , bier of wijn gaat … alles krijgt er een ‘touch of FINCH’. Barmanager Marco Von Schükkmann en zijn ervaren team trakteren je op verrassende creaties, van cocktails en copa’s tot lokaal gebrouwen bieren en voortreffelijke wijnen. Vaak voorzien van een bijpassende amuse of ‘bite’. Naast ideaal adres voor fine drinking is Mr FINCH tevens ‘gastheer’ van meerdere restaurants in het centrum. Geef jouw specifieke culinaire wensen op en Mr FINCH regelt een tafel en wijst je met liefde de weg. Een niewe vorm van ‘reserveren’ onder het genot van een ultieme drankbeleving!

Outstanding cocktails bij Behind Bars

Waar ooit het beruchte nachtcafé le Carafon van wijlen nachtburgemeester Rany Stiesri gevestigd was aan de Hamburgerstraat 14, vind je al sinds juli 2015 de intieme cocktailbar Behind Bars. ‘Here you can enjoy great modern and classic cocktails in a no-nonsense atmosphere’, valt te lezen op de Facebookpagina van Behind Bars en beter hadden de eigenaren het niet kunnen beschrijven. De bescheiden toegankelijk ogende ruimte is sfeervol ingericht en ademt een prima sfeer uit, waar je je als gast al snel thuis voelt. Het enorme drankenaanbod en de met zorg bereide cocktails, rums en whisky’s doen de rest. Prima plek voor een drankje en inmiddels hard op weg om le Carafon in populariteit te evenaren. Als je er nieuwsgierig raakt naar de ingrediënten van je cocktail dan kun je er trouwens workshops volgen, waar je leert om zelf de beste mixen te maken. Wil je jezelf toch liever laten verwennen, check dan de openingstijden (alleen ’s avonds) op de website.

Whisky heiligdom The Malt Vault

Sinds vorig jaar gevestigd Aan de Werf bij Oudegracht 54 is het The Mault Vault waar onthaasten onder het genot van een subliem glas whisky tot kunst wordt verheven. Geen bar, maar eerder een heiligdom rond het ambachtelijk uit graan tot vloeistof gegiste, gedistilleerde en gerijpte levenswater. De Australische eigenaar Said Bijary startte zijn The Malt Vault begin 2017 als een kleine whiskybar aan de Voorstraat en groeide al snel uit tot een populaire horecagelegenheid met 130 soorten whisky in het aanbod. Aan de Oudegracht wordt je een nog betere whisky-ervaring en service geboden dan voorheen. Samen met de smaakvolle hapjes en bites wordt je een ultieme smaakbeleving geboden. De zeer stijlvol ingerichte, langgerekte werfkelder straalt ook nog eens een bijzondere sfeer en lading uit. Kortom, je moet er echt snel een keer naartoe.

[box type=”success” align=”aligncenter” class=”” width=”750″]Hyperspecialisatie wordt door foodinspiration magazine gezien als dé drankentrend voor 2019. Whiskybars, cocktailbars, brewpubs, shooterbars en wijnbars. Het zijn bars die zich meer en meer specialiseren in kwaliteit, waarbij prijs van ondergeschikt belang wordt. Met Mr FINCH, Behind Bars en The Mault Vault is Utrecht goed op weg om invulling te geven aan die trend. Prima ontwikkeling, wat ons betreft![/box]

Foto’s Mr. Finch – mingchao.nl, volgen op Instagram. 

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram