Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

De Klub Explore Utrecht 6

Eten bij De Klub | Gastronomie – Patisserie – Bar

Deel bericht:

Op een plek waar je het nooit zou verwachten, aan de Europalaan achter de busremise, zit sinds kort De Klub – Gastronomie – Patisserie – Bar. De Klub is onderdeel van de Vechtclub XL. Dit is naar eigen zeggen de meeste vooruitstrevende broedplaats van Utrecht met meer dan 50 werkplaatsen, ontwerpstudio’s, vergaderruimtes, een (podium)zaal en restaurant de Klub. Een creatieve broedplaats dus. En die vertaalt zich door naar het restaurant. Op de meeste doordeweekse dagen is het een plek waar je koffie kunt drinken, ontbijten en lunchen. Maar ook ’s avonds zijn de deuren van De Klub open.

Op hun Facebook pagina melden ze enkele dagen van te voren wat het menu gaat worden voor de vrijdagavond. Toen ik ging speelde kip de hoofdrol! Ik was wel erg benieuwd, zou je ook kip bij het dessert krijgen? Ik was met een gezelschap van 4 personen, waarvan één vegetariër, gelukkig was dit geen probleem en hadden ze de producten van de Vegetarische Slager als vleesloos alternatief.

De sfeer van het restaurant is industrieel, maar wel gezellig met witte tegels tegen de muren en een mooie grote open keuken/bar waarin de koks druk bezig waren met de voorbereiding van de gerechten. De bediening en de keukenbrigade passen helemaal in het plaatje, stoere baarden en tatoeages (de heren) en nonchalante knotjes (de dames).

Als voorgerecht kregen we eendenlever (geen kip!) met een gefrituurd stukje kippenvel en een gepocheerd eitje. Smakelijk! Als hoofdgerecht kregen we kip uit de oven op een bedje van ratatouille en aardappels gebakken in ganzenvet, jammer dat ze hierdoor niet meer vega-proof waren. Maar het dessert maakte het goed: een stukje chocoladetaart én een stukje citroentaart.

De drie jonge initiatiefnemers van De Klub zijn naast het restaurant ook voor catering te boeken. Zo hebben ze de ontbijtcatering (de breakfast klub) gedaan op het Best Kept Secret Festival en staan ze ook op het festival Into The Great Wide Open. De Klub ligt buiten het centrum wat als voordeel heeft dat je gratis en makkelijk kunt parkeren. Reserveren is aangeraden voor de vrijdagavond. Ik zou zeggen houdt hun facebook in de gaten en laat je verrassen als het hoofd ingrediënt van het menu je aanspreekt!

Europalaan 2B Website | Facebook

Foto’s door Michaela – New Life Beginning 

Geschreven door Lotte van der Spek

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot kijk!

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram