Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

De Heeren van Montfoort Header Photo

Dineren bij De Heeren van Montfoort

Deel bericht:

Niet alleen de stad Utrecht heeft veel te bieden, ook in de provincie valt er veel te ontdekken op culinair gebied! Na eerdere  bezoeken aan Woerden en Oudewater is het de beurt aan het centrum van Montfoort, waar we gaan dineren bij De Heeren van Montfoort.

Dwalen door Montfoort

Aangekomen met de bus vanuit het centrum van Utrecht, dwaal ik  door het stadscentrum en langs het Kasteel van Montfoort. Onderweg naar het restaurant kom ik slechts vijf inwoners tegen, het is een rustige woensdagavond in Montfoort. Ook wel logisch dat de meeste mensen lekker warm binnen zitten, want het is druilerig weer.

Na een wandeling van 10 minuten, kom ik aan bij De Heeren van Montfoort en word ik aangenaam verrast. Wat een prachtig restaurant met een luxe inrichting. Er is een heerlijke open haard waarboven mooie wijnflessen zijn tentoongesteld. Door de gastheer word ik hartelijk ontvangen en naar een tafeltje naast de open haard begeleid. Ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst naast een open haard heb gezeten. Het is fijn bijkomen van de koude wandeling.

De Frans-Hollandse keuken

Bij De Heeren van Montfoort is het menu geïnspireerd op de Frans-Hollandse keuken. Het menu is niet uitgebreid maar biedt voldoende keus. De wijnkaart daarentegen kan zorgen voor keuzestress. De vriendelijke bediening helpt graag bij het maken van de juiste keuze.

Omdat ik meedoe aan de actie ‘Week zonder Vlees’, kies is twee vegetarische gerechten van de kaart: bietensalade als voorgerecht en als hoofdgerecht de risotto. Uiteraard bekijk ik ook even de rest van de kaart en zie al snel dat er ook genoeg lekkers op staat voor vlees- en visliefhebbers. De zeebaars met polenta, zeekraal, kreeftenjus en gegrilde groenten klinkt als muziek in de oren. Evenals de kalfswang gestoofd in wijnjus.

Terug naar mijn vegetarische keuzes. De bietensalade is prachtig opgemaakt en puur van smaak omdat over de salade geen overheersende dressing is gedaan. Het gerecht draait om de smaken van de chioggia en gele biet. Risotto is een van mijn lievelingsgerechten, staat het ergens op de kaart dan is de keuze gauw gemaakt. De risotto met limoen ligt op een bedje van heerlijke bundelzwam waarover Parmezaanse kaas en rucola is gestrooid. De smeuïge risotto smaakt in combinatie met de wat zoetige zwam heerlijk. De sfeer in het restaurant is huiselijk en het knisperen van de haard maakt dit avondje Montfoort extra bijzonder.

Naast het mooie restaurant heeft De Heeren van Montfoort ook een tuin waar gasten vanaf de eerste zonnestralen heerlijk kunnen zitten. Er zijn ook verschillende zalen die je kunt huren voor private dining of feestelijke gelegenheden.

De Heeren van Montfoort Tuin

Geïnspireerd geraakt om ook de culinaire provincie Utrecht te ontdekken? Voeg dan De Heeren van Montfoort, naast Bistronoom (Woerden) en Restaurant Hex (Oudewater), toe aan de lijst.

Header en tuin foto van Facebook pagina De Heeren van Montfoort.
Food foto’s van de gerechten van mijn tafelgenoot.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Hoogstraat 41
Openingstijden:
maandag 17.00 t/m 23.30
dinsdag t/m zaterdag vanaf 12.00 – 23.30[/box]

reserveer een tafel bij De Heeren van Montfoort

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram