Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

De Klub Europalaan Explore Utrecht 1

Verrassend dineren bij de Klub | Europalaan

Deel bericht:

De Klub, een oase aan de Europalaan

De Klub is een beetje al een klavertje vier: moeilijk te vinden maar als je het eenmaal heb gevonden kan je geluk niet meer op! Na een rondje om Vechtclub XL (het gebouw waarin de Klub zich bevindt), ontdekten we dat we via de ingang van het busdepot terecht kwamen bij de oase die de Klub heet. Aan het einde van een somber parkeerterrein zien we plantenbakken vol groen en een terras van picknicktafels, de heerlijke geur van vers bereide vis komt ons tegemoet. Dit moet het zijn.

Het concept van de Klub

Eenmaal binnen heeft de Klub een karakteristieke industriële look, waarbij er met alle tafeltjes zicht is op de open keuken, waar de koks al druk bezig zijn de maaltijden te bereiden. Aangekomen bij onze tafel word het concept uitgelegd: een 3-gangen menu, waarmee je jezelf kan laten verrassen. Dit menu verandert om de zoveel dagen. Voor elke gang gelden twee keuzes, waarvan er sowieso een keuze vegetarisch is. Met diëten en allergieën kan ook rekening gehouden worden, maar het liefst dan wel even van tevoren bellen om het aan te geven!

Na onze bestelling kregen we een klein keramisch kopje met een amuse. De kopjes werden handgemaakt door een ondernemer uit de Vechtclub XL. Zo werkt de Klub samen met verschillende ondernemers uit het pand, ook het interieur en de wijnen komen hiervandaan.

Om ons een zo compleet mogelijk beeld te geven nam ik de vegetarische opties en mijn vriend de vis en vlees versie van het menu. Als voorgerecht mocht ik als gelegenheidsvegetariër genieten van een salade van biet, snijbiet en een gepocheerd ei. Mijn vriend kreeg een heerlijke vissoep voorgeschoteld, zo goed gevuld dat je door de verse mosselen, gamba’s en krab de soep amper kon zien! Beide gerechten smaakten heerlijk en wij waren erg benieuwd naar het hoofdgerecht. Voor hem een mals stuk Braambrugs big, voor mij gegrilde aubergine gevuld met ricotta en gegrilde paprika, beide vergezeld met een dot zelfgemaakte pesto. Mijn smaakpapillen dansten van geluk!

De sfeer van onze avond in de Klub was laagdrempelig en relaxed, het personeel geeft je alle tijd om rustig te kunnen eten. Een avondje bij de Klub is dus zeker een avondvullend programma. Ontsnap de drukte van de stad en ga op zoek naar dit stralende klavertje vier!

Europalaan 2B Website | Facebook

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram