Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Als je dol bent op koffie moet je zeker even langs gaan bij Cupp in Utrecht. De eigenaar heeft namelijk écht verstand van koffie en dat proef je! Vijf jaar lang runde hij op dezelfde locatie een Doppio Espresso, maar sinds dit jaar is hij de trotse eigenaar van Cupp.

Afhankelijk van mijn mood begin ik de dag met een sterke kop koffie, een fijne cappuccino of een heerlijk kopje thee. Ik ben echt niet de moeilijkste, maar van een slap bakkie word ik niet erg vrolijk. Al helemaal niet in de ochtend. Bij Cupp begrijpen ze dat als geen ander en daarom schenken ze alleen koffie en thee van goede kwaliteit.  Leuk weetje: Cupp is een afkorting voor cuppen wat staat voor koffie proeven. Heel toepasselijk!

Goede koffie en fijne thee

De speciaalzaak verrast haar klanten graag met kwaliteitskoffie. Ze werken daarom met verschillende soorten koffiebonen van verschillende merken. Daarnaast kun je heel het jaar door genieten van het Utrechtse koffiemerk Keen. Maar ook aan de theeleuten is gedacht, want elk seizoen wisselt Cupp ook hun theesmaken.

Ben je net zoals ik dol op zoet? Misschien dat de sweet cupp wel iets voor jou is. Dat is een white berry latte die bestaat uit espresso, witte chocolademelk, blauwe bessen, lavendel en slagroom.

Ga ook zeker een keer langs met vrienden, want voor 3 euro heb je een pot filterkoffie van 250 ml. Ben je met een grote groep of zijn jullie grote drinkers? Voor een euro meer krijg je voor 4 euro een pot van 350 ml. Perfect als je bijvoorbeeld een keer met collega’s buiten de deur gaat lunchen.

Lunchen bij Cupp in Utrecht

En over lunch gesproken: behalve fijne, warme drankjes serveren ze ook verse smoothies, heerlijke ontbijtjes en gezonde lunches. Denk bijvoorbeeld aan yoghurt met huisgemaakte granola en vers fruit, maar ook aan smoothie bowls en gepocheerde eitjes met croissants. Daarnaast hebben ze een goed vullende ontbijt special met ei/yoghurt, croissant, bananenbrood, verse jus en natuurlijk koffie of thee!

Qua lunch staat er ook een hoop lekkers op het menu zoals de sandwich met huisgemaakte mangohummes, bloemkool, zoete aardappel en kokosflakes. Of wat denk je van een broodje kip met avocado, bacon, augurk en zongedroogde tomaten? Klinkt toch goed! Stevige trek? Kies dan bijvoorbeeld voor de combideal van 8 euro die bestaat uit een tosti kip kaas en de soep van de week.

Adres Cupp in Utrecht 

Nobelstraat 239
3512 EM Utrecht
Tel: 0302764676

Deze blogs vind je vast ook leuk