Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Tegenover Hoog Catharijne is nu sinds een paar jaar het indrukwekkende fort van Tivoli Vredenburg herrezen. Aan de basis van deze gigant zit een gezellige bar genaamd Het Gegeven Paard, die te midden van al dat muzikale geweld een frisse noot biedt.

Vrimibo

Elke vrijdag zit het Gegeven Paard bomvol met mensen die uit de beste Gin Tonics willen kiezen voor hun vrijdag middag borrel, waar zij een indrukwekkende hoeveelheid keuze aan hebben. Behalve Gin Tonics zijn er ook genoeg andere drankjes voor de liefhebber, de kaart staat vol met verschillende heerlijke wijnen, wiskeys, cognacs en zelfs cocktails! Wij gingen echter niet (alleen) langs voor een drankje, maar besloten ook een hapje te eten bij Het Gegeven Paard.

Kleine kaart met interessante combinaties

De kaart is in vergelijking met het de hoeveelheid keus in dranken opvallend klein, maar dat maakt de keus ook wat gemakkelijker. Wat er op de kaart staat klinkt in ieder geval heerlijk! Ik besluit te gaan voor de salade ‘wandeling door het bos’ met bospaddenstoelen, knolselderij, bacon, kastanjes en cepesmayonaise. Mijn vriend koos de ‘chicken and chips’; krokante kippendijen, wedges en spicy kerriemayonaise.

De smaken van de ‘wandeling door het bos’ waren perfect in balans, een wat zurige dressing balanceerde perfect met de zachte ronde smaken van de kastanjes en het zoute van de bacon. Cepesmayonaise blijkt een soort truffelmayonaise te zijn, een van mijn favoriete smaken! Ik heb dan ook erg genoten van de salade. De kip van mijn vriend was ook erg lekker, hoewel de verhouding kip en aardappel wedges wat uit balans was. Ook miste hij een groente element in zijn gerecht.

Als afsluiter namen we het ‘toetje’ en een rozenlimonade erbij. Het toetje bleek een combinatie van in rum, vanille en limoen gekonfijte banaan, marshmallow van banaan, crémeux, sponge cake, crumble van chocolade en roomijs. Wederom een hele interessante en smaakvolle combinatie.

Het Gegeven Paard is zeker een aanrader om voor of na een concert ook je smaakpapillen te laten zingen!

Adres: Vredenburgkade 11
Website
Google map 

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!