Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Bring your Own De Zaak Explore Utrecht 1

Bring your own naar Utrechtse cafés

Deel bericht:

Waarschijnlijk ben je al bekend met het ‘bring your own’-concept. Dat betekent letterlijk dat je jouw eigen snacks, lunch of avondeten mag meenemen naar een café! Wel moet je dan de drankjes bij het café bestellen. Klinkt redelijk, toch? Het ‘bring your own’ idee is voordelig voor als je even krap bij kas zit of een moeilijk dieet heb, waar restaurants zich niet altijd aan kunnen houden. Wat het ook mag zijn, hierbij een lijst met cafés waar je zelf een eigen gemaakte hap mee mag nemen!

3 x ‘bring your own’ – cafés in Utrecht

Café de Zaak

Gevestigd in hartje Utrecht, aan de Korte Minrebroederstraat. Café de Zaak is omringd door winkels en andere cafés. De Zaak is een modern bruin café met een gezellig druk terras. Je kunt bij De Zaak met je laptop werken, koffie drinken met een taartje en op donderdagavond kun je er ook prima terecht voor een biertje en muziek. Je kunt ook je eigen snacks of lunch mee nemen. Of bestel een pizza of Asian streetfood en eet het bij de Zaak op. Je verjaardag vieren bij De Zaak? Geen probleem, zolang je maar een eigen traktatie meeneemt!

Korte Minrebroederstraat 9 | website

Puschkin (gesloten)

Op de hoek van de Wittevrouwenstraat en de Ridderschapsstraat vind je Puchkin, gevestigd in een oude autogarage. Dit kun je nog aan bepaalde elementen in de zaak terug te zien. Bij Puchkin kom je alleen niet voor een apk-keuring maar voor het Duitse ontbijt! Je kunt kiezen uit drie verschillende ontbijtjes, waarbij je jus, thee of koffie kunt drinken. Op de donderdag- en vrijdagavond draait de zaak op het ‘bring your own’ concept en kun je bij het lekkere biertje een zelf meegebrachte hap nuttigen. Loop ook nog even de kelder in om de huidige kunstexpositie te bewonderen!

Ridderschapsstraat 1 | Facebook

Café Voortuin

Wie kent de Voortuin nou niet? Het altijd drukke en gezellige terras aan de Voorstraat met uitzicht op de Neude is bekend bij veel Utrechters. Speciaal bier op tap, een wijntje, koffie of fris op de kaart. Je kunt zelfs je eigen tosti samenstellen!  En de borrelhappen zijn per stuk te bestellen. Daar doen ze bij De Voortuin niet moeilijk over, je komt er tenslotte voor de gezelligheid. Lekker lang blijven hangen binnen, maar vooral op het terras tot in de late uurtjes.

Voorstraat 4 | Website

Nog meer ‘bring your own’-cafés in Utrecht? Een tijdje browsen leverde het onderstaande lijstje op van cafés:

Café Flater | Oudegracht 140

Café Domkop | Loeff Berchmakerstraat 34

Café de Stadsgenoot | Breedstraat 8

Café Marktzicht | Breedstraat 4

Café de Stad | Lange Jufferstraat 58

Café Willem Slok |Korte Koestraat 2

De Bastaard | Jansveld 17

Natuurlijk kun je bij de bovenstaande cafés ook lekkers laten bezorgen of wat afhalen om bij het café te nuttigen. Check vooral mijn lijst van favoriete afhaalzaken voor wat tips.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en toffe hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook.

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram