Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Brass

Deel bericht:

Als ik iets te vieren heb ga ik graag naar Brass. Het restaurant is gevestigd in een prachtig statig gebouw aan het Janskerkhof.

Bij binnenkomst wordt je warm welkom geheten terwijl je jas op een inventieve manier wordt opgehangen. Voordat je aan tafel gaat, of als je nog even moet wachten op de rest van het gezelschap kun je terecht voor een drankje in de gezellige bar. Aan deze kant is ook het private dining gedeelte voor kleine groepen. Als je hier zit is het net alsof je aan de keukentafel thuis zit te eten!

En dan het eten. Het menu verandert regelmatig, afhankelijk van het seizoen, en de jonge en veelbelovende keukenbrigade weet je elke keer weer te verrassen met heerlijke en creatieve gerechten. De wijnen komen altijd van bijzondere wijngaarden en zijn perfect gematcht met het menu. Sidney, de eigenaar, vertelt je hier graag alles over en dat geeft zeker een extra dimensie aan de Brass beleving. Ik hou ervan om verrast te worden en daarom kies ik altijd voor het menu van de chef. Maar ook omdat ik het lastig vind om te kiezen tussen al die lekkere gerechten 🙂

Vergeet ook niet om je heen te kijken en dan vooral naar de bijzondere koperen (brass in het Engels) lampen aan het plafond, voor een extra portie interieur inspiratie. Nu de gemeente het Janskerkhof autovrij heeft gemaakt is het terras voor het restaurant een ideale plek om een zonnige middag door te brengen. Nog niet veel mensen hebben dit ontdekt, tot nu toe… Dus als de zon schijnt, grijp je kans!

Ik hoop dat ik binnenkort weer eens iets te vieren heb.. Oh wacht, mijn nieuwe aanstelling als food editor voor Explore Utrecht natuurlijk! 😉

Geschreven door Lotte van der Spek

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram