Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

black-owned restaurants

Black-owned restaurants in Utrecht: dit zijn onze favorieten!

Deel bericht:

Of je nu trek hebt in de Surinaamse of de Ethiopische keuken, wij hebben tips. In deze blog vind je een lijst met fijne black-owned restaurants in Utrecht. Voor een heerlijk authentiek gerecht bereid met liefde!

Blauw grond Utrecht

We starten deze lijst van Black-owned restaurants in Utrecht met Blauw Grond. Een gezellige Surinaamse warung in de voorstraat. Het nieuwe restaurant zou eigenlijk in maart openen, maar door de coronacrisis was dit niet mogelijk. Gelukkig kun je er nu wel gezellig tafelen en genieten van een heerlijke Surinaamse borrelplank. Denk; knoflookbrood, Surinaamse vlees- en bloedworst, bananen- en cassavechips. Liever een borrelplank zonder vlees? Kies dan voor de vega borrelplank! Je vindt er ook andere vertrouwde gerechten zoals roti, saté, Javaanse bami en nasi.

Adres Blauw Grond
Voorstraat 94
3512AV Utrecht
030 6336158
blauwgrond@desurinaamsewarung.nl

https://www.instagram.com/p/CAzr1RclIEA/

Tropisch Huis Prim Utrecht

Aan de Amsterdamsestraatweg staat Tropisch Huis Priem. Een goede keuze voor als je op zoek bent naar échte lekkere Surinaamse broodjes. Ook serveren ze smaakvolle roti en andere Surinaamse gerechten. Tropisch Huis Prim is overigens geen onbekende in Utrecht, want ze bestaan al meer dan 40 jaar.

Adres Tropisch Huis Prim

Amsterdamsestraatweg 40
3513 AG Utrecht
030 2314396

Pom Utrecht

Lekker eten en een goed sfeer; dat is wat je kunt verwachten bij restaurant Pomo in Utrecht. Het restaurant werd opgericht door de familie Pomo (vandaar de naam) in 18981. Ze waren zelfs een van de eerste Surinaamse restaurants in de stad! Op de menukaart vind je dan ook nog recepten van de familie. Ambachtelijk, authentiek en lekker, van de roti tot aan de rames en saté.

Adres restaurant Pomo
Wittevrouwenstraat 22
3512CT Utrecht
030 2319272
info@restaurant-pomo.nl

https://www.instagram.com/p/CAzx3mola9w/

Ebony Afrokitchen Utrecht

Als je op zoek bent naar traditioneel Afrikaans eten, moet je zeker bij Ebony Afrokitchen zijn. Je kunt er terecht voor Afrikaanse gerechten zoals achi soup met fufu. Dat is een goedgevulde soep met vlees en vis, yum! Maar denk ook aan gerechten zoals gebakken vis met bakbananen of yam.

Adres Ebony Afrokitchen
Amsterdamsestraatweg 531,
3553 EE in Utrecht
06 34058000 / 06 43639212

Ethiopisch Restaurant Sunshine Utrecht

Het Ethiopisch restaurant Sunshine serveert authentieke, Ethiopische gerechten. Deze worden op traditionele manier bereid en dat betekent dat het pittig gekruid is. Eten bij dit restaurant is een ware Ethiopische beleving. Alle gerechten worden op een grote schaal geserveerd en eten doe je lekker met je handen. Liever toch bestek of minder gekruid? Geef dit dan aan tijdens de reservering. Leuk weetje; het bestek is eetbaar en gemaakt van enjera (Ethiopische pannenkoek).

Adres Ethiopisch Restaurant Sunshine

Pauwstraat 11
3512 TG Utrecht
030 223 2525

https://www.instagram.com/p/BUAHFbjApok/

 

Njang sweetie

Bij Njang Sweetie bestel je fijne roti en heerlijke Surinaamse broodje. Daarnaast is het ook een winkel waar je terecht kunt voor je dagelijkse boodschappen. Je vindt er Surinaamse kruiden, maar ook andere lekkernijen.

Adres Njang Sweetie
Amsterdamsestraatweg 48
3513 AG Utrecht
030 2593402
info@njangsweetie.com

https://www.instagram.com/p/B83jyKZlDVa/

Millies Corner

Millies Corner is een Surinaams restaurant met een fijne menukaart. Denk aan rijst gerechten, bami en roti, maar ook aan visgerechten en vegetarisch eten. Daarnaast bieden ze ook verschillende catering menu’s aan. Hallo feestjes en verjaardagen!

Adres Millies Corner
Amazonedreef 25
3563 CA Utrecht
030-244 7797

Bammetje Bakery

We eindigen dit lijstje van Black-owned restaurants met een heerlijke vegan bakker! Bammetje Bakkery is een bakkerij en lunchroom, maar ze verzorgen ook workshops. Ze werken graag met seizoengebonden ingrediënten en met lokale producten. Duurzaam dus! Je kunt er dagelijks terecht voor vers desembrood, maar ook voor een kopje koffie met wat lekkers. Dat lekkers bestaat onder andere uit red velvet en tompouce croissants, maar ook uit heerlijke taartjes. Geen zoetekauw? Kies dan voor een hartige snack.

Adres Bammetje Bakery
Hooghiemstraplein 51
3514 AX Utrecht
0457 81 733
info@bammetjebakery.nl

https://www.instagram.com/p/CA_K95qlohA/

Miss Tajine

Als je in de Hardebollenstraat bent en je hebt trek in lekker, eerlijk en gezond eten dan moet je zeker een keer langs Miss Tajine. Behalve dat ze er een heerlijke Marokkaanse tajine serveren, maken ze met de tajine ook andere stoofgerechten. Daarnaast kun je er terecht voor fijne pastillas, hartig gevulde taarten, harira soep en lekkere salades. En dat allemaal bereid met liefde!
Adres Miss Tajine
Hardebollenstraat 2
23512 TP Utrecht
0628250889
misstajine1@gmail.com
https://www.instagram.com/p/B_5HR3KFFCg/

The Bo Bar

Ooit de traditionele bubble tea en/of de traditionele iced tea van The Bo Bar geproefd?
Dit Taiwanees drankje wordt steeds populairder, en wij snappen dat. Denk aan zoete, maar ook frisse smaken van  bruine suiker tot watermeloen, honing dew, lychee en groene appel.
Stuk voor stuk met de tapioca balletjes, die een beetje dezelfde textuur hebben als gummibeertjes. The Bo Bar bereidt elk drankje op Taiwanees traditionele wijze en enkel met verse ingrediënten geïmporteerd uit Taiwan. Behalve de melk die komt lekker uit Nederland, support your locals!
Adres The Boo Bar Utrecht
Lijnmarkt 26 B
3511 KH Utrecht
0613006777

Nog meer heerlijk restaurants in Utrecht

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram