Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

We houden van het stadscentrum, maar nét ietsje verder omfietsen voor bijzondere terrassen in Utrecht? Dat doen wij van Explore Utrecht graag! Van die terrassen die niet alleen uniek zijn door de lekkere dranken en goede borrelplanken, maar vooral door de ruimtelijkheid en de omgeving. Twaalf bijzondere terrassen in Utrecht, een staycation in de frisse lucht! Hup, pak die fiets uit de schuur! We gaan een stukje om. Fiets je mee?

Bijzondere Terrassen Utrecht | 12x Omfietsen

Disclaimer: Vanwege de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te perken wordt het aangeraden om voor de meest actuele informatie, de website of social media van de desbetreffende locatie te raadplegen.

De fijnste terrassen buiten het centrum van Utrecht

Chillen bij Werkspoorcafé de Leckere

Dit adresje bezoeken we graag, heerlijk uitzicht, goede bieren en vriendelijke bediening. Met een groot terras om hele dagen te verblijven. Zon op je toet, bier in je glas. Niets meer aan doen. Een bijzonder terras zonder meer.
Werkspoorcafé de Leckere adres: Tractieweg 43, 3534 AP, Utrecht

Zomer vieren bij Demka Kade

Een nieuweling in Utrecht, maar gelijk het benoemen waard. Staycation zeg je? Dat vier je hier! Een bijzonder terras, op een hippe locatie. Aan de rand van Utrecht, met je voetjes in het zand. Zin in een potje Jeu de Boules? Ja, doen!
Demka Kade adres: Sophialaan 1, 3542 AR, Utrecht (Zomerseizoen 2021 nog niet begonnen)

Werken op het terras van Kanaal30

Fijne, creatieve werkspot aan de Kanaalweg. Café Keet verzorgt de horeca, geniet hier van knapperige lunchsalades, speciaal bieren en planken vol lekkers. Een goede spot nét buiten het stadshart.
Kanaal30 adres: Kanaalweg 30, 3526 KM, Utrecht

Waar je heen moet in Leidsche Rijn

Bij Anafora combineer je het terras met een wandeling

Heerlijk terras, ruimtelijk en groen! Een uniek terras adres in Utrecht! Anafora ligt midden in het Máximapark. Niet alleen heel fijn om in deze oase een boekje te lezen en te zonnebaden, maar ook voor de kids is er genoeg te doen! Of ben je met een groter gezelschap? Boek een lekkere brunch, BBQ of high tea!
Anafora adres: Uilenboslaan 1, 3451 GB, Vleuten

Speel verstoppertje bij Dengh

Gevestigd in een boerderij tussen Terwijde en Vleuten. De tuin, met eigen kasteeleiland, bruggetje en slotgracht is een plaatje om te zien. En een genot om in de vertoeven. Een bijzonder terras en een gastvrij adres!
Dengh adres: Enghlaan 17, 3543 BD, Utrecht

Cultureel Berlijnplein

Dichtbij het centrum van Leidsche Rijn vind je Berlijnplein. Aan het plein zijn diverse culturele en creatieve groepen. Maar ook wijkrestaurant Venster is gevestigd op het plein. Hier haal je bier, wijn en cocktails. Als het culturele seizoen is geopend kun je soms ook nog een voorstelling meepakken. Venster adres: Berlijnplein 520, 3541 CN Utrecht

Terrassen met watersport mogelijkheden

Op het water bij Down Under

Over bijzondere terrassen in Utrecht gesproken! Watersporten, zwemmen én genieten van de omgeving en het strand. Je hoeft hiervoor echt niet naar La Douce France! Kijken naar de watersporters en zelf een goed glas wijn op het droge drinken bij de beachclub? Dat kan natuurlijk ook. Santé!
Down Under  adres: Ravensewetering 1, 3439 ZZ, Nieuwegein

In het water bij Op Zuid

Een hippe bar en bistro, met een zonnig terras aan het water! Deze oude fabriek leent zich uitstekend voor een ontspannen borrel. Maar je kunt ook een SUP-board of een bootje huren. Maak er een lekker vakantiedagje van.
Op Zuid adres: Neerlandiakade 2B, 3525 BT, Utrecht

Kindervriendelijke terrassen bij Utrechtse Forten

Fort de Batterijen

Hier zijn wij al eens eerder geweest! Wat een leuke ontdekking! Goede plek voor kinds en ouders. Maar er is ruimte zat om je ook even af te zonderen en te genieten van een biertje in stilte. Het terras is wel alleen open vanaf bepaalde data, dus check ff de website voordat je op de fiets springt. Nieuwsgierig? Lees de blog: Zomers terras van Fort de Batterijen | Explore Utrecht
Fort de Batterijen adres: Overeindseweg 25, 3439 LP, Nieuwegein

Fort aan de Klop

Er even helemaal uit en toch dichtbij de stad? Dan ga je naar Fort aan de Klop, het festival gevoel komt je tegemoet! Dit eiland is een ware oase. Je kunt er eten en drinken op het terraseiland met 300 zitplaatsen en volledig coronaproof. En hangbuikzwijntjes en kippen aaien.
Fort aan de Klop adres: 1e Polderweg 4, 3563 MC, Utrecht

 

Terrassen op de Utrechtse Heuvelrug

Ook op de Utrechtse Heuvelrug valt veel te beleven. Een wandeling in de natuur combineren met een wijntje op het terras om bij te komen van alle indrukken? Wij weten wel wat plekken die de moeite waard zijn om een dagje natuur mee af te sluiten.

Nassau op landgoed Zuylenstein

Een van de best bewaarde gehiemen op de Utrechtse Heuvelrug. Op het eeuwenoude landgoed Zyulenstein kun je wandelen en genieten van de prachitge bossen en de binnentuin. Je kunt koffie halen bij het tuinhuis. Waar je ook producten die van het land komen kopen. Je dag afsluiten op het heerlijke terras van Nassau overdekt door bomen is zeker een aanrader.  adres Nassau Zuylestein Rijksstraatweg 3 / 3956 CH Leersum Tel:  0343-235103 Mail: info@nassauzuylestein.nl

Bistro Lof bij Parc Broekhuizen

Op het prachtige terrein van Parc Broekhuizen opende recent Loft. Helaas hebben we nog niet de gelegenheid gehad om deze nieuwe spot op de Utrechtse Heuvelrug te bezoeken. Loft staat voor lokaal, biologisch en van het land. Met een open terras kun je alvast kennismaken met Lof. Zodra restaurants open mogen, kunnen we ook in het prachtige restaurant een tafel reserveren. adres: Broekhuizerlaan 2 3956 NS LEERSUM, INFO@PARCBROEKHUIZEN.NL telefoon 0343-745858

Grebbelounge na een stevige wandeling

Bij Grebbelounge kun je genieten in het midden van natuur. Grebbelounge is gevestigd op het Fort aan de Buursteeg. Hier heb je genoeg te ontdekken, kun je kilometers wandelen. En daarna chillen op het terras met een goede snack en een drankje. grebbeliniebezoekerscentrum.nl adres: Trompplein 5, 3951 CR  Maarn

[highlight color=”pink”]Ontdek restaurants met moestuinen in Utrecht[/highlight]

Groter blokje om? Fijne terrassen in omgeving Amersfoort

Je kunt dit ommetje naar een mooi terras in Amersfoort combineren met een culturele fietsroute, die van Utrecht naar de Keistad leidt. Wij hebben het al eens gefietst, lees de blog De Stijl fietsroute van Utrecht naar Amersfoort

Natuur en geschiedenis bij Soesterdal

Op de rand van een prachtig natuurgebied vind je deze rustige plek, bomvol historie! Een oude militaire luchtbasis, waar je nu heerlijke smoothiebowls of wentelteefjes kunt bestellen. Laat je verrassen door dit prachtige terras. Soesterdal adres:Verlengde Tempellaan 2, 3768 SB, Soesterberg

Op het terras van Het Lokaal

Een stoere industriële locatie in de Keistad, geniet op de strandstoelen van al het verse en pure lekkers dat ze serveren in het restaurant. Heeft het gesmaakt? Neem dan dat lekkers mee uit de winkel!
Het Lokaal adres: Oliemolenhof 90, 3812 PB, Amersfoort

Bier drinken op het terras van Rock City Brewpub

Na deze stoere fietsrit, is een stoer biertje wel op z’n plaats! Rust uit op de picknickbanken die voor de brouwerij staan en bestel iets dorstlessends zoals het eigen craftbier óf een craft limonade. Er is ook genoeg om de honger te stillen, gemaakt op de BBQ of de smoker. Rock City Brewpub adres: Mijnbouwweg 15, 3812 RT, Amersfoort

Het Lokaal

Meer fijne terrassen en andere plekken in de Utrechtse buitenlucht ontdekken?