Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Gaat er iets boven vers brood in de ochtend of wanneer dan ook? Nee toch?! Vers brood is extra genieten en maakt elk ontbijt en lunch net iets lekkerder. We hebben daarom een selectie van de beste bakkers in Utrecht gemaakt. Lees je mee?

Loaf Sourdough Bakery Utrecht

Loaf Sourdough Bakery in Utrecht serveert desembrood waar je u tegen zegt. Bij Loaf wordt er met liefde voor mens en natuur gebakken. Plastic en verspilling proberen ze zoveel mogelijk te vermijden. Deze duurzame aanpak hanteert het bedrijf ook in hun samenwerkingen. Zoveel mogelijk is lokaal en/of biologisch, zo werken ze onder andere met korenmolen de Windotter in IJsselstein. Het assortiment is volledig plantaardig, maar vooral heel erg lekker, zoals ze dat zelf goed omschrijven.

Wij zijn het meer dan eens met hen, Loaf kon daarom niet ontbreken in onze lijst. Het is een plek waar je terecht kunt voor vers desembrood en voor een kop koffie. Maar ook voor lekkers zoals Zweedse kaneelbroodjes, een stuk foccacia en borrelhapjes. Daar kan je gezellig binnen van genieten en met mooi weer kan dat in het zonnetje buiten op de bank. Uiteraard kan je alles ook to go meenemen. Lust je wel een wijntje? Neem dan zeker de natuurwijn die Loaf verkoopt een keer mee. Deze mag bij hen niet geschonken worden, maar thuis natuurlijk wel.

Adres Loaf Sourdough Bakery Utrecht
Samuel van Houtenstraat 10
Mail: sanne@fikautrecht.nl
Openingstijden: Woensdag, donderdag en vrijdag van 08:30 – 14:00

https://www.instagram.com/p/B_zMs-xAr7I/

Bond en Smolders

In hartje Utrecht vind je Bond en Smolders, dé plek voor heerlijke taart, gebak en brood. Deze bakkerij, patisserie en chocolaterie heeft het allemaal. En verdient dan ook een plek in deze lijst met bakkers in Utrecht. Elke dag wordt er vers, ambachtelijk brood gebakken. Dit doen ze bij Bond en Smolders met natuurlijke grondstoffen, geen toevoegingen dus! Je kunt het brood heel meenemen zodat je het thuis in de gewenste dikte kunt snijden. Maar je kunt het natuurlijk ook bij hen laten snijden, dat is geen enkel probleem.

Het reguliere assortiment bestaat onder andere uit  de zesgranenbrood, bostelbrood, croissants en diverse kleine harde en zachte broodjes. Op vrijdag en zaterdag zitten daar wekelijkse traktaties tussen zoals de kaneelrol, muesli brood en stokbrood. Maar denk ook aan een quiche van spinazie en ricotta of met zalm. Meer een zoetekauw? Bonds en Smolders is ook een chocolaterie en patisserie. Dus er is chocola en gebak in overvloed. Zelfgebakken, natuurlijk! Kopen en eten kan op locatie, maar online bestellen kan ook.

Adres Bond en Smolders Utrecht
Lijnmarkt 9 – 3511 KE Utrecht
Tel: +31 (0)30 2310913 – Mail: info@bondsmolders.nl
Openingstijden: Dinsdag t/m vrijdag van 09:00 -17: 30 Zaterdag van 08:30-17:00

https://www.instagram.com/p/Bp-yJjYFmw8/

 

District Bakkerij

Op zoek naar een bakker die elke dag open is? Dan moet je bij District in Utrecht zijn! Daar krijgen ze extra punten voor wat ons betreft, want hoe fijn is het om op zondag te genieten van een versgebakken croissant? De selfservice broodwinkel biedt een ruim assortiment aan versgebakken brood en zoetigheid. Waar je dan aan moet denken? Natuurlijk aan brood in verschillende vormen, smaken en maten. Maar ook aan ontbijtkoek, cake en verse granola.

En dan zijn we nog niet eens begonnen over de koekjes, macarons en chocola. Ook als je op zoek bent naar glutenvrije producten kun je bij hen terecht. Naast een bakkerij is District ook een fijne ontbijt- en lunchplek. Ideaal om neer te ploffen voor een ontbijt of lunch buiten de deur. 

Adres District bakkerij Utrecht
Jan van Scorelstraat 1-7
Tel: 030 633 29 63 – Mail: info@district-utrecht.nl
Openingstijden: Maandag t/m zaterdag van 7:30-17:00 en zondag van 08:30-17:00.

https://www.instagram.com/p/B-mImIQFLgN/

Bammetje Bakery

In Hooghiemstra zit een van de lekkerste vegan bakkers van Utrecht. Bij Bammetje Bakery wordt er met veel liefde gebakken en dat proef je. Alles bij Bammetje is plantaardig en om je vingers bij af te likken. De crompouce is bij veel mensen lievelings, want dat is een croissant en tompouce in één. Ja, dat lees je goed… Genieten dus! Wij zijn dan ook groot fan van Bammetje Bakery. Hun assortiment van heerlijk desembrood bestaat uit de Desem Volkoren, Desem Bruno Spelt met sesamzaad, Desem geroosterde Pompoen & Salie en de Desem Double Chocolate Cherry.

Qua zoetigheid serveren ze de Apple pie poptart, Cappuccino Salted Caramel tartelette met pecannoten en specials zoals Pumpkin-pineapple coconutcake taartpunt. Watertanden… Voor iedereen die de voorkeur geeft aan hartig zijn er saucijzenbroodjes, Spinazie feta rolls, naturel croissants en Olijven croissant met kaas & sesamzaadjes. Dat kan allemaal zo mee naar huis of je strijkt neer bij hen en neemt er een drankje bij. Een heuse culinaire bakkerij en dat allemaal plantaardig!

Adres Bammetje Bakery Utrecht
Hooghiemstraplein 51 – 3514 AX Utrecht
Tel: 06-45781733 – Mail: info@bammetjebakery.nl
Openingstijden: Donderdag en vrijdag van 10:00-15:00 
Zaterdag van 09:00-15:00

https://www.instagram.com/p/B2SC4STIHPw/

Keek

In onze lijst van beste bakkers in Utrecht kan de Keuken van Keek niet ontbreken. Elke dag wordt er in de bakkerij vers brood en lekkers gebakken voor de winkel en hun lunchroom. Ook hier kun je dus op zondag terecht voor vers brood. Denk aan een fijne snee desembrood en croissant, maar ook aan quiche en scones in verschillende smaken. Dit alles is biologisch en huisgemaakt.

Bij Keek is het altijd gezellig en lekker! Geen werklocatie want het is een laptop-vrije lunchroom, de wifi voor je telefoon mag je natuurlijk wel gebruiken. Ga je trouwen en zoek je een biologische trouwtaart? Dan zit je hier goed, denk aan een stapeltaart versierd met verse bloemen.

Adres Keek Bakkerij 
Oudegracht 362 – 3511 PN Utrecht
Tel: 030 7371053 – Mail:
Openingstijden: Doordeweeks: 08:30 – 17:00 Weekend 08:30-18:00

https://www.instagram.com/p/CFl-qEVlT2s/

Vroeg

Bij Vroeg bakken ze dagelijks vroeg (sorry, kon het niet laten hihi) brood volgens eigen recept. De bakkers van Vroeg bakken met zuivere ingrediënten en met met liefde voor het vak. Hier zijn specialisten aan het werk en dat proef je! Niet alleen aan het brood, maar ook aan de taarten en koeken. Een ambacht die ze leren aan hun leerlingen, maar die jij ook kunt leren tijdens de Mini Masterclass brood bakken. Hoe leuk is dat? De appeltaart en brownies vers uit de oven doen het goed bij de bezoekers. Logisch! Bij Vroeg verrassen ze graag hun klanten. De seizoenen en de feestdagen  zijn door hun verschillende specials extra genieten. 

Adres Vroeg 
Achterdijk 1 3981 – HA Bunnik
Tel: 030 820 10 10 Mail: info@vroeg.nl
Openingstijden: Maandag t/m zondag 09:00-23:00

https://www.instagram.com/p/CFXUaD3Fjdd/

De Veldkeuken

We eindigen de lijst met beste bakkers in Utrecht met de Veldkeuken. Een welverdiende plaats voor de bakkerij op landgoed  Rhijnauwen. De prachtige omgeving krijg je er gratis bij en dat maakt vers brood halen nog een stuk leuker. Of wat denk je van een  rondleiding door de bakkerij? Het kan allemaal, moet je wel even reserveren. Mocht je willen blijven dan kan dat in het cafe waar ze ontbijt, lunch, borrel en diner serveren.

Voor deze blog richten wij ons natuurlijk op de bakker. Ook hier kun je terecht voor desembrood, patisserie en heerlijke taarten. Het brood wordt gebakken met biologisch meel en de taarten worden gebakken met fruit of eetbare bloemen van lokale leveranciers. Duurzaam! 

Adres De Veldkeuken
Rhijnauwenselaan 5a – 3981 HH Bunnik
Tel: 030-2542463 Mail: info@veldkeuken.nl 
Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag van 10.00 – 14.00

https://www.instagram.com/p/CAXdU8SFt0r/

  Headerfoto: Pexels

Deze blogs vind je vast ook leuk