Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Alle ontdekkingen tijdens mijn hotspotting weekenden deel ik op Instagram. Dus als je op de hoogte wilt bijven van wat er allemaal gaat komen, is dit het account om te volgen. ūüėČ Voor deze blog was ik ge√Įnspireerd door het artikel op Elle-Eten.nl over de 9 nieuwe hotspots in Utrecht. Moet zeggen dat Elle-Eten een aantal hotspots heeft gemist, dus om de lijst compleet te maken introduceer ik vijf nieuwe hotspots in Utrecht.

5 x nieuwe hotspots in Utrecht

Barbeton De Bank

Barbeton heeft een nieuw restaurant aan de Adriaan van Ostadelaan. Slechts een paar dagen open, maar het terras zit al vol met mensen. Het interieur heeft een warme en vintage gevoel en de ge√Įllustreerde kaart van Utrecht kun je niet missen. Zo’n leuk detail! Barbeton De Bank is gevestigd in een gebouw waar eerst een vestiging van de ABN zat en sommige originele details van de voormalige huurders zijn behouden gebleven. De toiletten bevinden zich in de kluis onder het restaurant, de kluisjes zijn er nog steeds met sleutels. Barbeton De Bank, in tegenstelling tot zijn oudere broer aan de Korte Jansstraat, is een restaurant en open tot 23:00 uur. De Bank heeft ontbijt, lunch, diner en snack op het menu.

Must-have: de huisgemaakt cranberry ice tea en een maaltijd salade.

Adres: Adriaan van Ostadelaan

Barbeton De Bank Explore Utrecht 1

IBake (CLOSED)

Soms neem ik de toeristische route door het centrum en dan ontdek ik meestal nieuwe spots in de stad. Zo ontdekte ik dus de cupcake winkel IBake. IBake is een cupcake winkel gelegen in de Zakkendragerssteeg. Wat er op het menu staat? Nou komt het; vanille roomkaas, choco mokka, citroen limoncello, kokosnoot, gezouten karamel en heel veel meer! Hoef denk ik niet te vertellen hoe super blij ik ben met deze shop en de dagen aan het aftellen ben.

Must-have: Ik ga voor de redvelvet! De opening van IBake staat gepland op 15 augustus.

Adres: Zakkendragerssteeg

IBake Explore Utrecht 1

The Smoothie Company

OK! Ik mag nu dat de Smoothie Company een vestiging in Utrecht heeft, niet meer klagen dat ik nergens een lekker sapje kan krijgen. De Smoothie is een smoothie en juice bar, gelegen in het centrum van de stad. De Smoothie Company valt niet erg op omdat het in een van de drukste straten van Utrecht is gevestigd, dus het is wel opletten.

Must-have: probeer eens de groene sapjes

Adres: Lange Elisabethstraat

Smoothie Company Explore Utrecht 2

Hoppe Utrecht

Hoppe Utrecht is een bruin café op één van de meest levendige pleinen van Utrecht, gevestigd in een gebouw dat jarenlang door krakers was bezet. Het is nu tijd voor een nieuw begin met dit gloednieuwe café aan de Ganzenmarkt.

Must-have: Helaas nog niet geweest! Jij wel?

Adres: Ganzenmarkt

Hoppe Utrecht Explore Utrecht 1

De Zwarte Vosch

De Zwarte Vosch brengt Spaanse sferen naar de Oudegracht. Volgens de intro op Instagram biedt de pinchobar ons straks lekkere pinchos, tapas, wijnen en bier. Klinkt goed en de foto’s beloven veel lekkers. Het is nog even aftellen tot de opening.

Must-have: het restaurant gaat in de derde week van augustus open. Ik ga oa voor de batatas Bravas!

Adres: Oudegracht 48

Zie alle Explore Utrecht hotspots op Google maps.

[googlemap src=”https://maps.google.nl/maps/ms?msid=208484710053775290701.0004be4602067745b3d2a&msa=0&ll=52.102077,5.136795&spn=0.207936,0.275345″ width=”300″ height=”300″ align=”aligncenter” ]