Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Beeld - Tuinen Grand Hotel Karel V

Grand Hotel Karel V: logeren in een monumentaal 5-sterrenhotel

Deel bericht:

Grand Hotel Karel V heeft een rijke historie, daar is door de jaren heen uitgebreid over geschreven door veel media. Maar wat speelt zich nog meer af achter de hoge witte muren van het imposante Grand Hotel Karel V?  Wij gingen op onderzoek uit, verbleven een nacht in het hotel en ontdekten het Grand Hotel Karel V van nu.

Logeren in de Empire Suite

Overnachten in een veertiende-eeuws klooster heeft iets speciaals. Het hotel heeft geen hip & happening inrichting, maar dat zou ook niet passen in deze omgeving. De inrichting doet eer aan de eerdere bewoners: ridders, priesters en keizers uit de middeleeuwen.

We waren ontzettend onder de indruk van het donkere houten bed, het zithoekje met groene fluwelen bank en het enorme bad in de badkamer. We bedachten meteen dat we in deze mooie zithoek de volgende ochtend heerlijk gingen ontbijten. Dit maak je niet elke week mee en dus wilden we genieten van elke minuut op deze prachtige kamer, met ook nog eens een prachtig uitzicht op de mooie tuin met de Domtoren in de verte op de achtergrond.

Relaxen in de spa & PUUR by Kristel

Nadat we elke hoek van de kamer hadden bekeken, in alle kasten hadden gegluurd en de mini bar uitvoerig hadden besproken, was het tijd voor een relaxsessie in de spa. Het is helaas niet bij elk hotel zo, maar bij Grand Hotel Karel V liggen de dikke en zachte badjassen klaar in de kast. Een dikke plus.

De spa is vrij simpel, maar heeft alles wat je nodig hebt voor een relax of sportieve sessie. We sloegen de fitnesszaal over en liepen meteen naar het zwembad om een duik te nemen. We sloten de avond af in de sauna.

In de spa van het hotel huist ook een schoonheidssalon die je ook kunt bezoeken als je geen hotelgast bent. PUUR bij Kristel biedt verschillende gezichtsbehandelingen en massages.

Ontbijten bij Grand Hotel Karel V

Na een goede nachtrust en een uitgebreid bad was het tijd voor het ontbijt. Omdat we nieuwsgierig waren naar het ontbijtbuffet besloten we toch niet op de kamer te ontbijten, maar in het restaurant. Achteraf een goede beslissing! We hadden  de diverse lekkere sappen, heerlijke zoete broodjes, grote diversiteit aan beleg en het warme brood niet willen missen. Ik was blij te zien dat ik mijn favoriete hotelontbijt kon opscheppen: roerei, worstjes, bacon en een dikke snee brood. Hierbij nam ik een groot glas versgeperste groene fruitsap. Het was een fijne ochtend! Daarna was het luxe avontuur afgelopen, tijd om uit te checken.

Verborgen terras in hartje Utrecht

Je hoeft geen hotelgast te zijn om te kunnen genieten van één van de best bewaarde geheimen van de stad: achter de hoge muren van Karel V schuilteen heerlijk groot terras waar je je in Franse sferen waant. Stap eens door de poort aan de Springweg en ga op ontdekking uit. Loop gerust door de tuin en ga vooral ook even kijken bij de kruidentuin van de chef-kok en ontdek de kruiden die hij in de keuken gebruikt. Neem plaats op het terras voor een glaasje wijn of bier met bitterballen.

Geertebolwerk 1

[button color=”white” size=”medium” link=”https://www.booking.com/hotel/nl/ghkarelv.nl.html?aid=809450″ icon=”” target=”true”]Book Grand Hotel Karel V[/button]

Foto’s: Dainahara Explore Utrecht | Cate Postcardsfromcate | Grand Hotel Karel V

[tie_slideshow]

[tie_slide] Karel-5-bistro-terrace-ii [/tie_slide]

[tie_slide] Karel_5-6-bistro-terrace [/tie_slide]

[tie_slide] Karel-5-3-restaurant-gastro-terrace-by-night [/tie_slide]

[/tie_slideshow]

[button color=”white” size=”medium” link=”https://www.booking.com/hotel/nl/ghkarelv.nl.html?aid=809450″ icon=”” target=”true”]Book Grand Hotel Karel V[/button]

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram