Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Wat te doen in Utrecht | Lichtfestivals Header

Wat te doen in Utrecht | 3x Lichtfestivals

Deel bericht:

Wat te doen tijdens de donkere dagen in Utrecht? Laat je Winteravonden oplichten en bewonder de magische gloed, kleuren en kunst van lichtfestivals! Wandel langs lichtgevende creaties in het centrum en op Centraal Station. Of bezoek een van de twee indrukwekkend lichtfestival in provincie Utrecht. In deze ‘wat te doen in Utrecht’ blog, tippen we 3x lichtfestivals die je de komende tijd in Utrecht kunt bezoeken.

Drie Lichtfestivals Die Je Niet Wilt Missen!

Kleur de Stad | 7 januari 2024

Ontdek de creativiteit van Utrechters tijdens het lichtfestival Kleur de Stad. Tot 7 januari verlichten verschillende gebouwen in het stadscentrum met artistieke lichtprojecties de straten. Wandel een rondje door de stad en geniet van een betoverende wereld van kleur en creativiteit.

Light Nights bij Ouwehands Dierenpark | 27 januari 2024

Light Nights kan niet ontbreken in de lijst met ‘wat te doen in Utrecht’ 3x lichtfestivals. Beleef betoverende avonden te midden van dieren en licht bij Ouwehands Dierenpark. 

Light Nights neemt je mee terug naar de tijd van de Dino’s, waar je lichtsculpturen van deze indrukwekkende dieren kunt bewonderen in een  magische sfeer. Het lichtfestival is tot 27 januari te bezoeken. Een onvergetelijke ervaring voor jong en oud.

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

I Light Utrecht | 28 januari 2024

Het I Light U Festival sluit het rijtje ‘wat te doen in Utrecht’ af als het laatste lightfestival in Utrecht. Het Stationsgebied is enkele weken lang een openluchtmuseum van lichtkunst. Bewonder,  van 5 januari tot 28 januari 2024, indrukwekkende lichtobjecten die het stationsgebied op een unieke manier verlichten. 

Het lichtfestival is een gratis evenement. I Light U, biedt bezoekers de kans om kunst en architectuur te ervaren in een betoverende setting. Ook kun je meelopen met een (ex)dakloze als gids, die je mee neemt langs de ‘I Light U’ lichtkunstwerken. En tijdens de wandeling vertelt over dakloosheid en verhalen van de straat. De rondleiding begint om 19.00 en is alleen op bepaalde dagen. Check deze link om je gratis aan te melden.

Liever alleen op pad maar wel met uitleg? Check dan de audiotour op de website van ‘I Light U’, de audiotour voert je van kunstwerk naar kunstwerk. Het beginpunt maakt niet uit, start en eindig waar het jou uitkomt. Ontdek meer over dit lichtspektakel en bekijk de plattegrond op de officiële website.

Wat te doen | Light Festivals 1

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor Utrecht en omgeving

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram