Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Ontdek recreatiegebied Noorderpark-Ruigenhoek 1

Ontdek recreatiegebied Noorderpark-Ruigenhoek

Deel bericht:

We gaan weer op pad met U-OV! Voor dit uitje in de natuur heb ik buslijn 55 genomen naar de grootste achtertuin van Utrecht. Vanaf de uitstaphalte loop je zo naar het prachtige en rustgevende natuur- en recreatiegebied Noorderpark-Ruigenhoek. Ontdek recreatiegebied Noorderpark-Ruigenhoek met mij en U-OV.

Wat kun je doen in het natuur- en recreatiegebied?

De Nieuwe Hollandse Waterlinie is het grootste rijksmonument van Nederland. Het Noorderpark-Ruigenhoek gebied is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en dus een bijzonder stukje Utrecht. En dit gebied is zeker de moeite waard om te ontdekken. Het natuur- en recreatiegebied is enorm groot en er is van alles te doen, zoals: wandelen, picknicken, fietsen, vissen en een hoop meer. Het restaurant Pancakes in the Park, heeft plek voor boel natuurliefhebbers en wandelaars. Lekkere pancakes eten in het restaurant of op het terras. Prima afsluiter van een dagje in de natuur!

Wandelend het recreatiegebied ontdekken

Je kunt volop wandelen in het natuur- en recreatiegebied. Er lopen korte wandelroutes voor beginnende wandelaars of mensen die met de hond op pad willen. Voor de ervaren wandelaars zijn er wandelroutes vanaf 10 km. Wil je dicht bij huis even tussenuit het natuur in? Dan is recreatiegebied Noorderpark-Ruigenhoek, de ideale omgeving om te ontdekken. Je hebt routes die voeren langs forten en kazematten. Wandel via mooie padjes door het Gagelbos. Of wandel over het terrein van fort Ruigenhoek of fort Maarsseveen en leer meer over de geschiedenis van de omgeving.

Ontdek cultureel-erfgoed

Niet alleen volwassenen, maar zeker ook kinderen kunnen genieten van de omgeving. Liever niet wandelen? Misschien is genieten van het aanwezige cultureel-erfgoed in het park een idee. Ontdek fort Ruigenhoek van dichtbij en laat je rondleiden door de boswachter. Dit kan helaas alleen in groepen en moet worden aangevraagd. Maak er een dagje uit van met een groepje! Speciaal voor de kinderen is er een speurtocht. Je kunt ook een kijkje nemen bij korenmolen Geesina. De molen biedt rondleidingen, maar deze beginnen vanaf midden april. In de winkel kun je terecht voor lokale producten.

Freaky pannenkoeken eten

Na een stevige wandeling heb je misschien wel trek in pannenkoeken. Of een bak koffie met wat lekkers. Dan kun je terecht bij ‘Pancake in the Park’! In het kleurrijke restaurant eet je een stapel mooi versierde pannenkoeken. Op het grote terras kun je plaatsnemen en even uitblazen van je hele ontdekkingstocht. Of je komt alleen voor het lekkers naar het park, dat kan natuurlijk ook. Maar wel een beetje jammer!
[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Praktische informatie U-OV Reactiegebied Noorderpark-Ruigenhoek is dagelijks toegankelijk. En prima te bereiken met U-OV buslijn 55, richting Maartensdijk. [/box]

Andere Explore Utrecht X U-OV ontdekkingen? Bekijk dan deze tips!

Dit artikel is onderdeel van een samenwerking met U-OV. Samen met U-OV trekt Dainahara (Explore Utrecht) erop uit in provincie Utrecht om de leukste tips voor je te verzamelen. Alle U-OV tips vind je op de website van U-OV onder het kopje ‘U-OV neemt je mee’.

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram