Explore UtrechtOnze stad, Jouw avontuur

Ontdek kindvriendelijk Utrecht-Noord 4

Ontdek kindvriendelijk Utrecht-Noord met lijn 55

Deel bericht:

Hebben jullie ook weleens stress bij het plannen van een dagje erop uit met de kids? Want welke plekken doe je aan, is er wel eten/drinken/een verschoonmogelijkheid en lukt het überhaupt om bepaalde afstanden met het kroost te overbruggen. Hoe tof is het dan dat er plekken in onze stad zijn waar meerdere kindvriendelijke locaties bij elkaar om de hoek liggen? Wij namen U-OV buslijn 55 richting Maartensdijk en stapten uit bij de Vulcanusdreef – vanuit waar je meerdere leuke kanten op kunt. Ontdek kindvriendelijk Utrecht-Noord in deze blog. 

Door: Malini Faasen, Explore Utrecht Kids ism U-OV

Tip 1 | Bloemen plukken bij de Glitter Gladiool

Onze eerste stop was Steck. Onder de meesten bekend als tuincentrum. Maar wist je dat er veel meer te doen is? Van juli tot oktober – grofweg, dit ligt aan alle natuuromstandigheden dus check van tevoren altijd even de website – kun je namelijk terecht bij de Glitter Gladiool. Dit is een pluktuin vol prachtige zorgvuldig gekweekte en geplante bloemen. Dus laat je mini’s lekker vrij rondscharrelen en zo ontdekken welke bloemen, in allerlei kleuren en geuren, zij het mooiste vinden. Afknippen kon onze dochter van 5 helemaal zelf. Afrekenen overigens ook, je steekt het boeket door een van de drie gaten bij de afrekenzuil. Zo weet je welke grootte het boeketje heeft en wat er dus, via een QR-code, afgerekend moet worden. Superhandig!

Tip 2 | Spelen bij de Noordertuin

Pal naast de Glitter Gladiool ligt het ‘tentje’ de Noordertuin. Voor kinderen is hier zowel binnen als buiten genoeg te beleven. Buiten is er een soort mini-natuurspeeltuin, waar ze water kunnen pompen en in de zandbak kunnen spelen. Overigens is het terreintje zelf één grote zandbak, dus die van ons gingen de hele speeltuin rond in hun spel. Hup langs de klauterbomen, over de zandvlakte en in de wilgentenenhut. Binnen is er een speelhoek, maar de naam speelhoek is een understatement. Het is er ongelofelijk ruim, met kisten vol speelgoed, veel boeken en tafeltjes waaraan de kinderen plaats kunnen nemen om een kleurplaat te maken. Er zijn bovendien ijsjes en limonade te koop maar ook de lunchkaart is erg fijn. Het concept is hier dat goed eten niet van ver hoeft te komen, nee, veel wordt zelfs een paar meter verderop in De Voedseltuin van Steck verbouwd. Onze dochter van 5 at er heerlijke zomerse pannenkoeken en wij genoten van broodjes Syrische halloumi en mushroom steak.

Tip 3 | Leef je uit bij Speeltuin de Pan

Loop je – als je de bus uitstapt – de andere kant op dan kom je uit bij een van onze favoriete speeltuinen van de stad: Speeltuin de Pan. Een beheerde speeltuin, waar je voor slechts 1 euro mag spelen. En daarvoor krijg je een hele waslijst: meerdere speeltoestellen, ontelbare schommels, trampolines en zandbakken, een heuse zweefmolen en – erg leuk in de zomer – een pierenbad voor waterpret. Wij haalden bij het loket nog een ijsje, maar we hebben ook de tosti’s eerder gegeten en Leela vindt ze heerlijk.

Tip 4 | Strijk neer bij Mevrouw Peer

Mocht je toch iets meer willen ga dan naar het aangrenzende Mevrouw Peer. Daar kun je plaatsnemen op het terras terwijl je uitkijkt op de kinderen die doorspelen in de speeltuin. Je eet er zoals je gewend bent in een goede horecatent en er het zal je niet verbazen dat veel ouders in de zomer hiet lekker uitgebreid zitten te borrelen. Want ja, ook aan bier of wijn en bitterballen is gedacht. Mevrouw Peer is overigens gevestigd in een oud seinhuisje, dus er denderen regelmatig treinen voorbij, ook erg leuk om even met je kids bij stil te staan en naar te kijken. Tussen de bitterballen door, uiteraard.

Extra tip: bezoek Fort Blauwkapel

Als je van Steck richting de speeltuin gaat, of andersom natuurlijk, kun je een leuke wandeling maken door het dorpje Blauwkapel. Leuk voor de gezinnen met iets oudere kinderen die je zo eventjes wat kunt bijbrengen over de geschiedenis van de stad. Want je maakt in time een hele leerzame en toffe wandeling langs een van de grootste forten van de hele Hollandse Waterlinie, dat rondom dit dorpje ligt. Slenter met z’n allen door het 19e eeuwse dorpje dat ooit ineens een militaire vesting werd en wandel over de vestingwallen.

Praktische informatie U-OV

Je ontdek kindvriendelijk Utrecht-Noord met U-OV buslijn 55, richting Maartensdijk. Vanaf de uitstaphalte Vulcanusdreef loop je zo richting Steck, Fort Blauwkapel of Speeltuin de Pan/Mevrouw Peer.

Adressen locaties:
Glitter Gladiool – Gageldijk 3, Utrecht
Noordertuin – Gageldijk 3, Utrecht
Fort Blauwkapel – Bastionweg 2, Utrecht
Speeltuin de Pan – Prof. Dr. Magnuslaan 2a, Utrecht
Mevrouw Peer – Eykmanlaan 1250, Utrecht

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Dit blog is samen met U-OV tot stand gekomen en is onderdeel van de reeks ‘erop uit met U-OV’ om provincie Utrecht met het OV te gaan ontdekken.[/box]

Naast kindvriendelijk Utrecht-Noord nog meer plekken met de kids ontdekken? Check dan deze blogs!

Explore Utrecht geeft je de leukste
tips
voor in en rondom Utrecht

Schrijf je in en mis nooit meer een insider tip!

Volg Explore Utrecht op Instagram